Rize'ye gelecek olan İsrailli turistlerin rezervasyonları iptal edildi

Rize'de İsrail'in Gazze'ye insani yardım malzemeleri getiren gemilere yaptığı saldırının ardından il'e gelecek İsrailli turistlerin rezervasyonları ip

  Rize ' de İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım malzemeleri getiren gemilere yaptığı saldırının ardından il ' e gelecek İsrailli turistlerin rezervasyonları iptal edildiği öğrenildi .

Konu ile ilgili açıklama yapan Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun , İsrail ' in yaptığı saldırının insanlık adına utanç verici bir durum olduğunu söyledi . Her yıl İsrailli turistlerin dünyaca ünlü Ayder yaylasına turistik amaçlı geziler gerçekleştirdiğini hatırlatan Altun , " Yaşanan gelişmeler üzerine Ayder ' e İsrailli turistleri getiren tur operatörleri ile görüştük . Onlara İsrail ' in insanlık dışı saldırısı sonrasında Ayder esnafı olarak İsrailli turistleri ağırlama konusunda isteksiz olduğumuzu söyledik . Onlar da İsrailli turistlerin Türkiye ' deki bazı programlarını iptal ettiklerini , bu kapsamda Ayder ' deki rezervasyonların da iptal edildiği yönünde bilgi verdiler . ' ' açıklamasında bulundu .

Öte yandan Rize ' de rezervasyonu iptal edilen turist sayısının 200 kadar olduğu öğrenildi .