Niksar'da 100 Yataklı Öğrenci Pansiyonu Törenle Açıldı

Tokat'ın Niksar ilçesinde "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında hayırsever Muharrem Tuncel tarafından yaptırılan erkek öğrenci pansiyonu törenle hizmete girdi.

Niksar'da 100 Yataklı Öğrenci Pansiyonu Törenle Açıldı
Niksarlı Hayır Sever Muharrem Tuncel tarafından Niksar Belediyesi'nin tahsis ettiği arsaya yaptırılan 100 yataklı erkek öğrenci pansiyonu 1 milyon 100 bin TL'ye mal oldu. 80 ücretsiz yatılı, 20 ücretli yatalı olmak üzere 100 erkek öğrencinin kalacağı pansiyonda 4 er kişilik 25 yatakhane, doktor odası, revir, etüt salonu, dinlenme odası yer alıyor. Pansiyonun açılış töreninde Hayırsever Muharrem Tuncel'in oğlu Turabi İlker Tuncer babasının adına yaptığı konuşmasında birçok başarılı öğrencilerin mezun olacağına inandığını kaydetti. Tuncel, "Babacığım yapmış olduğun bu hayır işlerini inşallah Allah'ım bana da nasip eder ve benim senin için yapmış olduğum bu konuşmaların bir benzerini inşallah çocuklarım benim içinde yapar. Seninle tüm ailemiz olarak gurur duyuyoruz" dedi.
Vali Şerif Yılmaz ise konuşmasında bir ülke için yapılacak yatırımların en önemlisinin insana ve eğitime yapılan yatırım olduğunu kaydetti. Eğitimin çok geç meyve veren bir fidan olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Ülkemizde ve ilimizde bu fidanları çoğaltmamız gerekiyor" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından erkek öğrenci pansiyonun açılışını Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekilleri Prof. Dr. Osman Demir, Dilek Yüksel, Hayırsever İşadamı Muharrem Tuncel ve Niksar Kaymakamı Uğur Turan ile birlikte yaptı.