Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği, İsrail hakkında suç duyurusunda bulunacak

Gaziantep Müdafaa Demokrasi Ve Hukuk Derneği, insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle İsrail Devleti hakkında, "Lahey Adalet Divanı" olarak bilinen

  Gaziantep Müdafaa Demokrasi Ve Hukuk Derneği , insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle İsrail Devleti hakkında , " Lahey Adalet Divanı " olarak bilinen Uluslararası Ceza Mahkemesi ' ne suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor .

Derneğin Başkan Yardımcı Yaşar Semiz , masum ve silahsız insanları hunharca katleden ve bunu alışkanlık haline getiren İsrail ' in insanlık suçu işlediğini söyledi . İsrail ' in gemiye saldırısıyla aynı saatlerde terör örgütünün de İskenderun ' da askere saldırdığını hatırlatan Semiz , dış mihrakların güdümündeki hain terör örgütünün bu ve benzeri eylemlerinin , Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' nin birlik ve beraberliği ile bölünmez bütünlüğünü asla bozamayacağını belirtti . Hain terör örgütünün arzu ettiği hiçbir neticeyi asla elde edemeyeceğini kaydeden Semiz , yıllardır Filistin ' e ve bölgesine kan kusturan bu insanlık dışı yönetimin , kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti .

Semiz , son zamanlarda bölgesinde yürüttüğü ve uluslararası önem arz eden barışçıl ve uzlaşmacı politikalar ile büyük güç kazanan Türkiye ' nin bu yükselişinin iç ve dış mihraklar tarafından hazmedilemediğini dile getirdi .

Türkiye ' nin bu çalışmalarının baltalanmaya çalışıldığını söyleyen Semiz , " Yaşanan terör saldırıları ile insanlık suçu işlemekte olan İsrail ' in saldırgan tavır ve tahriklerinin , ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık ve çirkin oyunların birer parçası olduğu asla unutulmamalı ve bu oyuna alet olunmamalıdır . Ülkemiz ve dünya barışı için olaylar karşısında sergilenen tavrın hukuk kuralları içerinde kalması ve asla şiddet içermemesi gerekir . Bu bağlamda ülkemiz insanına , terör örgütü ve İsrail provokasyonuna karşı sağduyulu olunması çağrısında bulunuyoruz . " ifadelerini kullandı .