İzmir'de Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen'li memurlar İsrail'i kınadı

İzmir'deki Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen üyesi memurlar İsrail'i kınadı. Konak Meydanı'nda önce Memur-Sen Konfederasyonu, 30 dakika sonra Türkiye Kamu

  İzmir ' deki Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen üyesi memurlar İsrail ' i kınadı . Konak Meydanı ' nda önce Memur-Sen Konfederasyonu , 30 dakika sonra Türkiye Kamu Sen ' li memurlar , Gazze ' ye insani yardım malzemesi götüren gemiye saldıran İsrail ' i kınama mitingi düzenledi . " İsrail defol " şeklinde slogan atan memurlar , terör olaylarını da lanetledi .

Memur-Sen ' in eylemine sendika başkanları , İHH İnsani Yardım Vakfı , Hak-İş Sendikası temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı . " Katil İsrail , Gazze ' den defol " sloganıyla başlayan eylemde , bir basın açıklaması yapıldı . Açıklamayı okuyan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak , " Terörün her türlüsünü lanetliyoruz . " dedi . İsrail ' in hiçbir insani , ahlâki ve hukuki kuralı tanımadan vahşice cinayetlerini sürdürdüğünü dile getiren Şenocak , " Terörist İsrail devleti , uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek cinayetler işledi . Bu saldırıyı yapanlar ve emrini verenler , derhal uluslararası mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır . Terörist devlet İsrail ' in kalleşçe yaptığı baskını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz . Bu saldırı , tüm insanlığa karşı yapılmıştır . Başta milletimiz olmak üzere insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak , gerekli tepkiyi gösterecektir . Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar bu katil devletin uluslararası meşruluğunu tartışmaya açmalıdır . Dünyayı göreve çağırıyoruz . " şeklinde konuştu . Mitinge katılanlar , bitmesinden 10 dakika sonra gelen Türkiye Kamu Sen ' li memurlara da destek verdi .

Türkiye Kamu Sen ' li memurlar ise , " İsrail , uyguladığı devlet terörde vazgeçmeli . " şeklinde protesto etti . Bildiri okuyan İl Temsilcisi Nebi Yay , önce şehitler adına dua ettirdi . Ardından , " İsrail ' i ve insani yardım götüren silahsız ve masum insanlara karşı kullandığı zorba yöntemleri karşısında sessiz kalanları lanetliyoruz . Uluslararası sularda yapılan silahlı saldırı , terörün son noktasıdır . " dedi . Atılan ortak sloganlardan sonra memurlar olaysız bir şekilde dağıldı .

Öte yandan Konak ' ta kurulan imza standında , İsrail ' e karşı bir günde 3 binden fazla imza toplandığı açıklandı .