İngiltere'de Kurulu Gelibolu Derneği'nden Başkan Özacar'a Ziyaret

İngiltere'nin başkenti Londra'da 1969 yılında kurulan Gallipoli Association'ın (Gelibolu Derneği) Genel Sekreteri John Crove, Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar'ı ziyaret etti.

İngiltere'de Kurulu Gelibolu Derneği'nden Başkan Özacar'a Ziyaret
  Beraberindeki Tarih Araştırmacıları Heidi Wright , Louis Tunmore ve Ankara ' daki Gelibolu Derneği Başkanı Süleyman Taş ile birlikte başkan Özacar ' ı makamında ziyaret eden Crove , derneklerinin kuruluş amacının Gelibolu ruhunu yaşatmak ve savaşların tarihi hakkında araştırmalar yapmak olduğunu ifade etti . Derneğin bin 100 üyesinin bulunduğunu , İngiltere dışında Galler Prensliği ve İskoçya ' da da aktif üyelerinin bulunduğunu vurgulayan Gallipoli Association Genel Sekreteri John Crove , " Gelibolu Yarımadası ' nda yapacağımız araştırmalar öncesinde Gelibolu ' yu yönetenleri tanımak istedik . Bu çerçevede sayın kaymakama ve siz belediye başkanımıza ziyaretler düzenledik . Gösterilen misafirperverliğe çok teşekkür ediyoruz " dedi .
Belediye Başkanı M . Mustafa Özacar da , ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek , " Bizler geçmişi geçmişte bıraktık . Tarih ne kadar kötü olursa olsun , çoğu zaman iyi dostlukların başlangıcı olur . Bizler ulu önderimizin dediği gibi hem ülkemizde , hem dünyada barışı istiyoruz " dedi .
Ziyaret sonunda başkan Özacar , derneğe Gelibolu ' yu simgeleyen çini bir plaket , dernek sekreteri Crove da , başkana barışı simgeleyen bir plaket sundu . Dernek sekreteri ve beraberindeki heyet , Gelibolu Yarımadası ' nda beş gün sürecek bir araştırma yapacaklarını ifade etti .