Fethiye Belediye Meclisi 'Turizm Mahallesi'ni' Konuştu

Fethiye Belediye Meclisi bugün yapılan Haziran ayı toplantısında Foça Mahallesi'nin Foça ve Çalış Mahallesi olarak ikiye ayrılması konusunu görüştü.

Fethiye Belediye Meclisi 'Turizm Mahallesi'ni' Konuştu
  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında Belediye Meclis Salonu ' nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısına Foça Mahallesinin ikiye bölünmesi damgasını vurdu . Belediye Meclis Üyeleri Nami Üreyen ve Nurkaya Gündoğdu ' nun mazeretleri dolayısıyla katılmadığı toplantıda 6 gündem maddesi ve 3 dilekçe görüşüldü .
Patlangıç Mahallesi Hallaç Mevkii ' nde , Patlangıç Uygulama İmar Planı kapsamında Resmi Kurum Alanı olarak tanımlanan ; mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 8520 metrekarelik yüzölçümüne sahip 2719 nolu parselin tanımının İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ve Lojmanı olarak değiştirilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği talebi oybirliği ile komisyona gönderildi . Foça Mahallesi ' nin Çalış ve Foça olarak iki mahalleye ayrılması ile ilgili olarak Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve grup sözcüleri düşüncelerini açıkladılar . Başkan Saatcı , " Bunu ilk olarak komisyona havale edelim . Çünkü suistimale açık bir konu . Kanaat önderleri ve mahalle muhtarları ile toplantı yapalım . Onlarında görüşlerini alalım " dedi . MHP Grubu adına konuşan Metin Talaş , " Çalış ve Foça Mahallesi ' nin ayrılması son 12 ayda gündeme gelmiş bir talep . Çalış artık bir turizm mahallesi olmuştur . Bu da beraberinde sosyal ihtiyaçları getirmiştir . Bu oluşumun Foça Mahallesi ' ne büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum . Karagedik ve Akarca Mahalleleri muhtarları ile görüştük " diyerek , " Daha sonra bir takım gelişmeler oldu . İmzalar toplandı . Konu siyasi ve etnik bir boyuta çekildi " dedi . AK Parti Grubu ' ndan Selahattin Kayaman da , " Dilekçe yasal değil . Usul hatası var . Bunun reddini talep ediyorum " derken CHP Grubu ' ndan Ahmet Dönmez , " Foça Mahallesi halkı tereddüt içindedir . Mahallenin ayrılmasına anlam veremediği gibi bu duruma da karşıdır " dedi . Büyük Samanlık , Küçük Samanlık , Aksazlar ve Kuleli koylarına giriş ücreti kişi başı 1 TL ' den 2 TL ' ye çıkarılırken , 5 TL olan araç giriş ücreti iptal edildi . Öte yandan 12 yaşından küçüklerin ücretsiz olduğu karara bağlandı .