Kürekte Türkiye Kupası hava muhalefeti nedeniyle tamamlanamadı

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen, sezonun en önemli yarışlarından olan Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları hava muhalefeti yüzü

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen, sezonun en önemli yarışlarından olan Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları hava muhalefeti yüzünden bugün tamamlanamadı.

Sapanca Gölü, Kırkpınar mevkiinde sabah başlayan ikinci final günü yarışları, şiddetli rüzgarla oluşan dalgalar sebebiyle sporculara zor anlar yaşattı. Su şartlarının düzelmesini beklemek amacıyla üç kere tehir edilen yarışlar, akşam üzerine kadar, saatlerce beklenilmesine rağmen hava ve su şartlarının düzelmemesi sebebiyle tamamlanamadı.

Dün ve bugün az sayıda yapılabilen final yarışları ile 3 kategoride kupalar sahiplerini buldu. Fakat tüm yarışlar tamamlanamadığı için Gençler Türkiye Kupası sahibini bulamadı. Olimpik bir spor olan kürek sporunda Türkiye'de henüz tek bir olimpik yarış parkuru olmamasının sıkıntısının yaşandığı belirtilirken, ''Aylardır bu yarışa hazırlanan ve yarışamayan sporcular, kupa mücadelesi yapan kulüpler çok büyük hayal kırıklığı yaşadı. Yapılamayan final yarışları ilerleyen bir tarihte tekrardan yapılarak Gençler Türkiye Kupası sahibini bulacaktır.'' denildi.

Yapılabilen final yarışları sonucundaki kategorilerdeki takım sıralamaları ise şöyle;

Genç C Bayanlar

1. Şişecam Çayırova 49 Puan

2. Anadolu Hisar Kürek 44 Puan

3. Fenerbahçe 42 Puan

Genç A Bayanlar

1. Fenerbahçe 68 Puan

2. Balıkadamlar Spor Kulübü 38 Puan

3. Fethiye Belediye 22 Puan

4. Anadolu Hisar Kürek 19 Puan

5. ODTÜ 16 Puan

Genç B Erkekler

1. Fenerbahçe 114 Puan

2. Sakarya Spor 84 Puan

3. Galatasaray 82 Puan

4. Körfez Hereke Sümerspor 48 Puan

5. Şişecam Çayırova 28 Puan

6. Anadolu Hisarı Kürek 19 Puan

7. Adana Gençlik ve Spor 8 Puan

Yarışlara İstanbul, Ankara, Fethiye ve Kocaeli' den 14 kulüp; Adana Gençlik ve Spor, Anadolu Hisarı, Balıkadamlar Spor Kulübü, Beşiktaş, Beykoz Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Fenerbahçe, Fethiye Belediyesi, Galatasaray, Gebze Yüksek Teknoloji, Kırkpınar, Körfez Hereke Sümer Spor, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sakarya Spor, Şişecam Çayırova, Su Sporları Kürek İhtisas, Tuzla Deniz Yıldızı ve Yıldız Kürek Spor kulüpleri katılmıştır.

Sapanca Gölü'ndeki kürek heyecanı bu yarıştan sonrada hız kesmeden devam edecek.

21 - 23 Mayıs tarihleri arasında Büyükler Türkiye Kupası, 11 - 13 Haziran tarihleri arasında Büyükler Türkiye Şampiyonası ve 09 - 11 tarihleri arasında da Gençler Türkiye Şampiyonası yarışları da gene Sapanca Kırkpınar'da gerçekleştirilecek ve Gençler ve Büyükler kupaları sahiplerini bulacak.