Medvedev, Katyn Katliamı Arşivlerini Polonya'ya Verdi

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, yaklaşık 22 bin Polonyalı askerin İkinci Dünya Savaşı sırasında SSCB tarafından toplu olarak öldürülmesine ilişkin arşivleri, Polonya'nın devlet başkanlığını vekaleten yürüten Bronislaw Komorowski'ye teslim etti

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, yaklaşık 22 bin Polonyalı askerin İkinci Dünya Savaşı sırasında SSCB tarafından toplu olarak öldürülmesine ilişkin arşivleri, Polonya'nın devlet başkanlığını vekaleten yürüten Bronislaw Komorowski'ye teslim etti.
1945 yılında 2. Dünya Savaşı'nın sonunda Nazi Almanya'sının şartsız teslimiyet imzaladığı ve Sovyetler tarafından kutlanan Zafer Günü etkinlikleri nedeniyle Moskova'da bulunan Polonya'nın devlet başkanlığını vekaleten yürüten Bronislaw Komorowski, Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev ile görüştü. Görüşmede Medvedev, Komorowski'ye Katyn katliamıyla ilgili 67 ciltlik belgeyi teslim etti. Komorowski'ye verilen belgelerde infaz memurlarının ve onlara yardımcı olanların isimleri dahil olmak üzere ayrıntılı
bilgileri içeriyor. Medvedev Katyn katliamıyla ilgili soruşturmanın devam edeceğini ve daha fazla belgenin yetkililere teslim edileceğini ifade etti.
Rusya Devlet Arşivleri, Stalin tarafından imzalanan ve gizli servis NKVD'ye Polonya milliyetçilerinin ve askerlerinin öldürülmesi emrinin verildiği belge de dahil olmak üzere Katyn katliamına ilişkin birkaç belgeyi daha önce internet sitesinde yayınlamıştı.