Kaymakamlık, mevsimlik işçilere güneş enerjili seyyar konteynır aldı

Konya'nın Selçuklu ilçe Kaymakamlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik işçiler için güneş enerjisi ile su ısıtma sisteminin de

Konya'nın Selçuklu ilçe Kaymakamlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik işçiler için güneş enerjisi ile su ısıtma sisteminin de bulunduğu seyyar konteynır satın aldı. Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, konteynırların yaklaşık 750 ile bin 100 civarında kişiye hizmet edeceğini açıkladı.

Tarım işçileri için göç mevsimi başladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden Konya'ya çalışmak için gelecek mevsimlik işçiler için bu yıl önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Selçuklu Kaymakamlığı, Yazıbelen ve Güvenç köyü bölgesine gelecek işçiler için seyyar konteynır satın aldı. Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, önümüzdeki günlerde gelecek mevsimlik işçilerin daha temiz ve sağlıklı şartlarda çalışabilmeleri için bazı önlemler aldıklarını açıkladı.

Kaymakam Çalışır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mevsimlik işçilere yönelik talimatının bulunduğunu ifade eden Kaymakam Ali Rıza Çalışır, "İlçemize mevsimlik işçi olarak her yıl 750 ile bin 100 civarında kişi geliyor. Bu ailelerin daha sağlıklı ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu yıl önemli bir projeyi hayata geçirdik. Her aile için bir adet seyyar konteynır aldık. Bu konteynırlarda güneş enerjisiyle su ısıtma imkânı var. Tuvaleti, banyosu, çamaşır yıkama bölümü olan konaklama imkânı sunuyoruz. Ayrıca okul çağındaki çocuklar içinde bazı çalışmalar yapıyoruz. Hem ailelerin hem de çocukların mağdur olmamaları için devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz" açıklamasında bulundu.