Endoskopi hemşireleri ve teknisyenlerine seminer

Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği, Kayseri Erciyes Üniversitesi Gastroenteroloji Kliniği işbirliğiyle, Kayseri'de endosk

Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği, Kayseri Erciyes Üniversitesi Gastroenteroloji Kliniği işbirliğiyle, Kayseri'de endoskopi hemşireleri ve teknisyenlerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim toplantısına Üniversite Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Borlu, Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği Başkanı Semanur Pala, Hastaneler Başhemşiresi Aysel Uğur ile Kayseri'nin değişik hastanelerinden çok sayıda endoskopi hemşiresi ve teknisyeni katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Muhammet Güven, böyle bir toplantıya hastanelerinin ev sahibi yapmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti ve eğitim toplantısının başarılı geçmesini diledi. Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği Başkanı Semanur Pala, konuşmasında, derneklerinin tanıtımını yaptı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Hedeflerinin üye sayısını ve eğitim düzeyini artırmak olduğunu söyleyen Pala, derneklerinin eğitim çalışmaları çerçevesinde endoskopi ünitelerinde görev yapan hemşirelere yönelik sertifika programı düzenlediklerini ve bu programa endoskopi hemşirelerinden yoğun katılım beklediklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Bilge Kıran "Endoskopide Dezenfeksiyon ve Sterilizasyon Yöntemleri", Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Edip Torun "Endoskopide Sedasyon Yapılmalı mı? Nelere Dikkat Edilmeli?", Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroentoloji Bilim dalından Uzman Dr. Ahmet Karaman ile Erciyes Üniversitesi Endoskopi Sorumlu Hemşiresi Fatma Bulut "Erciyes Üniversitesi Gastroenteroloji Kliniği'nin Endoskopik Deneyimleri" konulu sunum yaptı.