Bursa'da Çanakkale ruhunu yaşatacak gezici müze

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 gün boyunca kentin çeşitli meydanlarında sergilenecek 'Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi', Başkan

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 gün boyunca kentin çeşitli meydanlarında sergilenecek 'Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi', Başkan Recep Altepe tarafından ziyarete açıldı.

'Çanakkale'den Anadolu'ya' projesi kapsamında Çanakkale'den yola çıkan gezici müze, Çanakkale cephesinde en çok şehit veren il olan Bursa'da ziyaretçileriyle buluştu. Fomara Meydanı'nda ziyaretçilerini ağırlayan müzenin açılışına Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Altepe, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi'nin "Çanakkale'den Anadolu'ya" projesinin ilk uğrak yerinin Bursa olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bursa'nın Çanakkale savaşlarında en fazla şehit veren illerin başında geldiğini dile getiren Başkan Altepe, şunları söyledi: "Bursalılar, bu müze sayesinde, ecdadımızın Çanakkale ruhunu hissedecekler. Çanakkale'nin 100. yılı olan 2015'e kadar serginin 20 il ve 120 ayrı noktada Anadolu'yu gezecek olması da, yakın tarihimizin daima diri tutulması noktasında anlamlı olacaktır. Bu sergi sayesinde, bugün Bursa'dan başlayarak ülkemizin her noktasında, ecdadımızın aziz hatırası gelecek nesillere aktarılacak, milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesi sağlanacaktır."

Vali Şahabettin Harput ise, Çanakkale destanının yıkılmış bir imparatorluğun 250 bin şehit vererek yeniden doğuşu olduğunu vurguladı. Harput, Çanakkale ruhunun yaşatılması açısından bu müzenin büyük önem taşıdığını kaydetti. Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu da müzenin Bursa'ya getirilmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra müzeyi gezip, müze sahibi tarihçi Ahmet Uslu'dan savaşta yaşananlar hakkında bilgiler aldı.

Gezici müze programı şöyle:

09 Mayıs: Botanik parkı

10 Mayıs : Gemlik

11 Mayıs: Yıldırım Ahmet Taner Kışlalı Meydanı

12 Mayıs: Kestel belediye önü

13 Mayıs :Gürsu

14 Mayıs: Kent meydanı

15 Mayıs : Stadyum girişi, Kültürpark

16 Mayıs: Mudanya

17 Mayıs: Nilüfer Kaymakamlık önü