Alaşehir Özel Gaye İlköğretim yeni binasının temelini attı

Manisa'nın Alaşehir'de faaliyet gösteren Özel Gaye İlköğretim Okulu'nun yeni binasının temeli törenle atıldı. Törene Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Ma

Manisa'nın Alaşehir'de faaliyet gösteren Özel Gaye İlköğretim Okulu'nun yeni binasının temeli törenle atıldı. Törene Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Tığ, Şube müdürleri Necip Ocak ve Şerafettin Yel, İlçe Müftüsü Mahmut Mintaş, İlçe Emniyet Müdürü Recep Kara, Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Doç. Dr. Harun Çoban, Öğr. Gör. Ahmet Sargın, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Doğramacı, İlçe Müftüsü Oğuz Metin, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Çelikoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik, ASİAD Başkanı Sami Çeltikoğlu, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Özel Gaye ilköğretim okulu inşatı 13 bin metre kare arazi üzerine 9 metre kare kapalı alanı olan okul 600 öğrenci kapasiteli, 450 kişilik konferans salonu, laboratuar ve spor salonunun yer aldığı okul 15 ay gibi kısa sürede bitirilerek 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek.

Törende konuşan Okul Müdürü Ersan Kayacan, ''Dünya var olduğu müddetçe binlerce öğrencinin eğitim öğretim göreceği bir okulun temelini atacağımız için son derece mutluyuz. Kurulduğu günden beri büyüyen okulumuz, ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir. Gücünü siz Alaşehirlilerden alan kurumumuz daha güzel, daha modern ve daha büyük bir bina ihtiyacı duymuştur.'' dedi. Çıkrıkçıoğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Özkan da 1997 yılında hizmet vermeye başladıklarını belirterek, "Yarınlarımızı emanet edebileceğimiz, iyi bir nesil yetiştirmenin gayreti ve çabası içindeyiz. Seçkin bir eğitim kadrosuna sahibiz. Öğrencilerimizin beyinlerini akademik ilimlerle, kalplerini ise vatan, millet, bayrak ve anne baba sevgisi gibi bizi biz yapan manevi değerlerle doldurmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ersoy ise eğitimin çok önemli olduğunu, asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kaymakam Uslan da özel okulculuğun eğitim kalitesini arttırdığını, Gaye İlköğretim Okulu'nun da birçok başarıya imza attığını söyleyerek, "Bizim için özel okul, devlet okulu diye bir ayrım yoktur. Bütün okullar bizimdir. Yeni bunanin bir an önce bitirilmesini temenni ediyorum." dedi.

Alaşehir Müftüsü Mintaş'ın yaptığı duadan sonra temel atmaya geçildi.