Tüzmen'den vekillere suşi partisi

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Anayasa görüşmelerinden bunalan milletvekillerine 'suşi' ziyafeti verdi. Tüzmen, "Oylama araları iyice sıkıştı. Biz de baktık dışarışya çıkıp suşi yiyemiyoruz. Bu sefer suşiyi Melis'e getirelim dedik" dedi.

Anayasa değişikliği teklifinin Meclis'teki görüşmeleri boyunca milletvekilleri Meclis lokantasında çeşitli ikramlarda bulundu. Teklifin görüşmelerinin başlamasından bu yana gece geç saatlere kadar çalışan milletvekilleri için Adana kebap, yaprak sarma, mercimek köfte, işkembe çorbası, kuru fasülye, lokma tatlısı ikramları yapılmıştı. AK Parti Mersin Milletvekili Tüzmen'in ikramı ise vekillerin büyük çoğunluğunu yeni bir tatla tanıştırdı. Tüzmen, milletvekilleri için 550 kişilik suşi hazırlattı.

Meclis lokantasında AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel, İstanbul Milletvekili Özlem Türköne ve SushiSu lokantasının sahibi Gamze Civelekoğlu ile birlikte suşi yiyen Tüzmen, 2010 yılının Türkiye'de Japon yılı olduğunu hatırlatarak, bu etkinlikle Japon yılını anmış olacaklarını söyledi. Tüzmen, Ertuğrul Fırkateyni'nin 1980'de Japonya'da batmasının yıldönümünü anmasını da gerçekleştireceklerini kaydetti. Türkiye gibi 33 milyar dolar dış ticaret hacmi olan bir ülkenin Parlamentosu'nun da yurt dışında bütün mutfakları gören bir Parlamento olduğunu söyleyen Tüzmen, milletvekillerinin sık sık yurt dışı seyahati yaptıklarına işaret etti. Türkiye'nin çok zengin bir mutfağı bulunduğunu söyleyen Tüzmen, geçen dönem Meclis'te bütün yörelerin yemeklerini tatma imkanına kavuştuklarını hatırlattı. Tüzmen, "Her taraf tadıldı. Biz de dedik ki biraz deniz aşırı, uzakdoğu mutfağını buraya getirelim. İşin aslı biz iki oylama arasında 2 saat vakit olunca sayın vekillerimizle çıkıp, yemek yiyip gelebiliyorduk. Şimdi oylama araları iyice sıkıştı. Biz de baktık dışarışya çıkıp suşi yiyemiyoruz. Bu sefer suşiyi Melis'e getirelim dedik. Japon mutağını Meclisimize getirdik. İnşallah siz de aç kalmazsınız. Belki size doyma garantisi veremeyiz ama sağlıklı bir yemek yemiş olacaksınız" şeklinde konuştu.

Tüzmen, suşi ile ilgili bilgiler de verdi. Suşinin soya sosu ve wasabi denilen sosla birlikte yenildiğini kaydeden Tüzmen, wasabinin çok acı olduğunu, iki sosun birbirine karıştırılması gerektiğini dile getirdi. Suşide fazla kalori olmadığını belirten Tüzmen, çok sağlıklı bir yemek olduğunu vurguladı. Suşinin sinirleri yatıştırma etkisinin de bulunduğunu kaydeden Tüzmen, "Şimdi çok daha güzel bir şekilde girip içeride enerji sarfedeceğiz" dedi. Tüzmen ve vekillerin, suşi yerken çubukları ustalıkla kullandıkları gözlendi.