Şehit babasının sözü yürekleri dağladı: Komutanım, baban geldi



Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler memleketlerinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Kilis, Kayseri, S...



Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler memleketlerinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Kilis, Kayseri, Sivas ve Fethiye'deki cenaze törenlerine binlerce vatandaş katıldı. Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in cenaze töreninde acılı babasının, "Komutanım, komutanım baban geldi." sözleri herkesi ağlattı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakolu'na terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 4 asker, gözyaşları ve dualarla uğurlandı. Kilis'teki cenaze töreninde şehit babası İsmail Özüberk'in, oğlunun tabutuna sarılarak, "Komutanım, komutanım baban geldi." sözleri yürekleri dağladı. Şehit Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk (40), Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (28), jandarma erler Ahmet Eyce ve Adem Şimşek, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenlerinden sonra toprağa verildi.
Basın mensuplarının alınmadığı törene, şehitlerin yakınları ile Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, askeri ve sivil yetkililer katıldı. Şehit askerler, daha sonra uçakla memleketlerine gönderildi.
Saldırıya uğrayan karakolun komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in cenazesi memleketi Kilis'te toprağa verildi. Şehit için Tekye Camisi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı. Cenazenin başına gelen şehidin eşi Çiçek Özüberk, dakikalarca tabutu öptü. Bu sırada Hasan Özüberk'in oğlu Metehan, annesini teselli etmeye çalıştı. Şehidin babası İsmail Özüberk, tabuta sarılarak, "Komutanım, komutanım baban geldi." diyerek ağıt yakması orada bulunanları gözyaşlarına boğdu. Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Burada şehidin özgeçmişi okunduktan sonra Kilis Şehitliği'nde toprağa verildi.
ŞEHİTLİKTE 200 KİŞİ ARBEDE ÇIKARDI
Terör örgütünün Tunceli'deki karakola düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in Kayseri'deki cenaze töreninde gözyaşı sel oldu. Oğlunun cenaze töreni öncesinde konuşan Mustafa Koçyiğit, ağlamayacağını belirterek, "40 Kemal de gitse vatan sağ olsun. Bu vatan ve millet için feda olsun." dedi. Hunat Camii'nde düzenlenen törene camiye ilk, baba Mustafa Koçyiğit geldi. Bu sırada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mustafa Koçyiğit'i telefonla aradı. Mustafa Koçyiğit, "Sayın bakanımız başsağlığı dileklerinde bulundu. Ben de Yozgatlıyım. Ondan dolayı hemşerim. Kendisine teşekkür ederim." dedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Koçyiğit, "Devletimiz bunu yapanlardan mutlaka hesap soracaktır. Ben üzülmüyorum. Çünkü şehit babasıyım. Ağlamıyorum. Devletimin bu hainlerin hakkından geleceğine inanıyorum." dedi. Şehit eşi Lale Koçyiğit ise ağlamayacağını belirterek tabuta sarıldı. Daha sonra cenaze namazı kılındı ve şehit naaşı Kartal Şehitliği'ne götürüldü.
Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in cenazesi için şehitlikteki törende arbede yaşandı. Polis, cenazede terör örgütü ve AK Parti hükümeti aleyhine sloganlar atan grubu şehitliğe almadı. Yaklaşık 200 kişilik grup, polisin oluşturduğu barikatı zorlayarak aştı. Mezarlık içerisinde oluşturulan demir bariyerli barikat ise çok sayıda polis bulunması sebebiyle grup tarafından aşılamadı ve yaşanan arbedede polis memurlarından yaralananlar oldu. Cenaze defnedilene kadar grup burada tutuldu. Sloganlar atıp, bozkurt işareti yapan grup, şehit mezarının başına giderek dua etti. Bu kişiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Ahmet Eyce de memleketi Sivas'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Tezkeresine 4 ay kalan Eyce'nin cenazesi sabah askerî uçakla memleketi Sivas'a getirildi. Ulucami'deki törene çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken şehit askerin bir silah arkadaşı da arkadaşının fotoğrafına sarılarak ağıt yaktı. Öğle namazı sonrası cenaze namazını Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin kıldırdı. Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde kısa süre top arabasında taşınan cenaze, Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki askerî şehitlikte toprağa verildi.

Onbinler uğurladı
Karakol saldırısında şehit olan Jandarma Er Adem Şimşek memleketi Fethiye'de toprağa verildi. Şehidi on binler tekbirlerle son yolculuğuna uğurladı. Dalaman Havalimanı'na gelen cenazeyi baba Ramazan ve anne Müzeyyen Şimşek karşıladı. 14 ay önce şenlik yaparak askere gönderdikleri evlatlarının al bayrağa sarılmış tabutlarıyla eve geri gelmesi sebebiyle büyük üzüntü yaşayan aile, çocuklarının tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi yoğun katılım eşliğinde Alaçat köyü Mezarlığı'na götürüldü. Yaklaşık 30 bin kişinin tekbirler getirerek PKK aleyhine slogan attığı yürüyüş 2 kilometrelik mesafede devam etti. Cenaze, dualarla defnedildi.

Gördes de şehidini bağrına bastı
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki mayın patlaması sonucu şehit olan piyade er Halil İbrahim Ertaş'ın cenazesi Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup köyünde toprağa verildi. Köy camisindeki cenaze törenine Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, ilçelerin belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Vali Güvenç ile Orgeneral Kıvrıkoğlu, köy camisinden mezarlığa kadar baba Mustafa Ertaş'la yürüdü. Tören boyunca, vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehit Ertaş'ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi. GÖRDES AA

Hainleri sevindirmemek için bütün acımı yüreğime gömdüm
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı köyü jandarma karakoluna, PKK'lı teröristin saldırması sonucu şehit olan Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun (29) Samsun'daki baba ocağına ateş düştü. Samsun Merkez Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, sağlık ekipleriyle, şehidin Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevine gelerek, acı haberi yakınlarına verdi.
Olayın yaşandığı gece, Lice'de şehit haberini öğrendiklerini belirten baba Mehmet Altunoğlu, "Oğlumuzun olduğunu bilmiyorduk; fakat sabaha kadar onu düşünerek eşimle birlikte uyuyamadık. Sabah olduğunda ise şehidin çocuğumuz olduğunu öğrendik. Vatan sağ olsun. Üç çocuğumun en büyüğüydü. İki oğlum daha var. Eğer gerekirse iki oğlumu da aynı bölgeye gönderirim. Bayrağımız dalgalansın. O hainleri sevindirmemek için bütün acımı yüreğime gömdüm." dedi.
Şehit oğluyla bir hafta önce görüştüğünü belirten baba Altunoğlu, "Oraların çok karışık durumda olduğunu söylemişti. O aradığı zaman görüşebiliyorduk. Operasyonlara gidiyordu. Mesleğini severek yapıyordu. Çok cesur, yetenekli ve kahraman bir çocuktu. Dosyaları takdirle doluydu. Önümüzdeki cuma 15 günlük izne gelecekti." diyerek gözyaşı döktü. Acı haberi alarak yıkılan anne Ayşe Altunoğlu ise gözyaşlarına boğuldu. Resim öğretmenliğinin ardından, polislik sınavlarına girerek 4,5 ay polislik eğitimi alan Ahmet Altunoğlu, Kara Harp Okulu sınavlarını kazandı. Jandarma komando asteğmen olarak Siirt'te göreve başlayan şehit, 2008 yılının ağustos ayında sözleşmeli teğmen olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesine gitti. Yaklaşık iki yıllık teğmen olan şehit Altunoğlu, seneye üsteğmen olacaktı. MEHMET KÖSE SAMSUN
METİN EROL, ADEM YILMAZ, MEHMET BAYOL, ERSAN TEMİZEL, MUSA ÖZYÜREK, İSMAİL YILDIZ, FATİH YILMAZ; ELAZIĞ, KİLİS, KAYSERİ, SİVAS, FETHİYE

Zaman