Minik Kartal 'Şifo' Yuvadan Uçtu

Antalya'da, 300 binde bir rastlanan SSPE hastası ve 'Şifo' lakaplı 11 yaşındaki Mehmet Uzun, tedavi için gittiği İstanbul'da hayatını kaybetti

Antalya'da, 300 binde bir rastlanan SSPE hastası ve 'Şifo' lakaplı 11 yaşındaki Mehmet Uzun, tedavi için gittiği İstanbul'da hayatını kaybetti. Minik Şifo, ölmeden önce en büyük hayalini gerçekleştirerek İbrahim Toraman ile tanışmış ve Çarşı Grubu'yla Eskişehirspor maçını izlemişti.
TEK İSTEĞİ ÇARŞI İLE MAÇ İZLEMEKTİ
Antalya'da yaşayan 11 yaşındaki fanatik Beşiktaşlı ve 'Şifo' lakaplı Mehmet Uzun, 300 binde bir rastlanan Subakut Sklorezan Panansefalit (SSPE) hastalığına yakalanmıştı. Doktorların 'Yapılacak bir şey yok' diyerek hastaneden taburcu ettiği 11 yaşındaki Şifo Mehmet'in tek isteği fanatik taraftar grubu Çarşı ile birlikte 'Beşiktaş' diye bağırmaktı.
İSMİNİ ŞİFO MEHMET'DEN ALDI
Antalyaspor Teknik Direktörü ve Beşiktaş'ın efsane oyuncusu 'Şifo' lakaplı Mehmet Özdilek'ten esinlenerek babası Abdulkerim Uzun'un adını 'Mehmet' koyduğu 11 yaşındaki Mehmet Uzun, yaşadığı hastalık nedeniyle hiçbir şeyi hatırlayamaz hale gelmişti. Babasının ismini bile unutan Şifo sadece fanatik taraftarı olduğu Beşiktaş ve futbolcular İbrahim Toraman ve Delgado'nun ismini hatırlıyordu.
İSTANBUL'A GİDİP FUTBOLCULARLA TANIŞMIŞTI
Şifo ile ilgili haberlerin gazetelerde yayınlanmasının ardından Çarşı Grubu ve Beşiktaş Kulübü devreye girerek 11 yaşındaki Şifo
lakaplı Mehmet Uzun'u İstanbul'a getirtmişti. İstanbul'da kulüp binasını gezen Şifo, hayranı olduğu İbrahim Toraman ile birlikte top oynamıştı. Beşiktaş'ın o hafta Eskişehirspor ile yaptığı karşılaşmayı tribünde Alen Markaryan'la birlikte izleyen Mehmet'in tedavisi İstanbul'da sürüyordu.
BEŞİKTAŞ SAHİP ÇIKMADI
Beşiktaş'ın maçını izleme mutluluğu yaşayan minik Şifo, tedavisine İstanbul'da devam etti. Bu sırada Beşiktaş Kulübü'nden yardım sözü alan baba Abdulkerim Uzun, verilen sözlerin yerine getirilmemesinden yakındı. Beşiktaş'ın kendilerini yalnız bıraktığını belirten Uzun, "Kulübe telefon açtığımda 'Burası yardım kuruluşu değil' dediler. Ben bu söz üzerine çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.
MEHMET ÖZDİLEK SAHİP ÇIKTI
11 yaşındaki Mehmet'in zor durumda olduğunu öğrenen Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kırmızı beyazlı futbolcular arasında para toplayarak Uzun ailesine iletti. Özdilek, Beşiktaş kulubü ile de iletişime geçerek minik Şifo için yardım istedi. Beşiktaşlı futbolcuların da minik Şifo için kendi aralarında para toplamaya başladığı belirtildi.
İstanbul'da tedavisi süren minik kartal Şifo Mehmet, sabaha karşı hayatını kaybetti. Şifo'nun cenazesinin İstanbul'dan Antalya'ya getirileceği ve burada defnedileceği öğrenildi.