Gençler, müzik eşliğinde barış için yürüdü

Toplum Gönüllüleri Vakfı(TGV) üyeleri "Toplumsal Barış" adı altında Anıt Park'tan Seka Park'a kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Gençler, yürüyüş sonunda S

Toplum Gönüllüleri Vakfı(TGV) üyeleri "Toplumsal Barış" adı altında Anıt Park'tan Seka Park'a kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Gençler, yürüyüş sonunda Seka Park Uçurtma Tepesi'nde barış için rock konseri verdi.

Kocaelili gençler vurmalı çalgılarıyla, gitarlarıyla, tulumlarıyla ve akordiyonlarıyla müzikler çalarak yürüdü. Barış işaretlerinin bulunduğu pankartlarla yürüyen gençlere, Kocaeli dışından gelen gençler de destek verdi. Şehir merkezinde yürüyüşü gören vatandaşlar da gruba alkışlarıyla eşlik etti. Seka Park Uçurtma Tepesi'nde konuşan TGV Genel Başkanı İbrahim Betil, gençlere yönelik yatırımların yapılmadığını söyledi. Türkiye'de gençlere vaatlerde bulunulduğunu kaydeden Betil, verilen sözlerin tutulmadığını öne sürerek, "Bu gençleri serbest bıraksak bu ülkeyi terk ederler' diyorlar. Yapılan araştırmaya göre bunun böyle olmadığını görüyoruz. Çünkü araştırmaya göre gençlere fırsatlar verilmediği ortadadır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gençlerin oluşturduğu rock grupları sahneye çıkarak müzikleriyle katılımcıları coşturdu.