ATSO ile Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. ATSO tara

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. ATSO tarafından İktisat Bölümü'nde yaptırılan toplantı odasında düzenlenen törende protokolü ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy ve Akdeniz Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Koç imzaladı. ATSO Başkanı Budak: "İmzalanan protokolle üniversite ve iş dünyası arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek." dedi.

Törende bir konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Koç, İktisat Bölümü'nün yayınladığı makale, araştırma ve projelerle Türkiye'deki üniversiteler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Akademik çalışmaların yanı sıra, Antalya ekonomisine katkı koyacak sektörlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Koç, imzalanan protokol kapsamında, ATSO'nun, Antalya ekonomisine ilişkin lisansüstü tez çalışmalarına destek vereceğini, sektörel anketler ve komite çalışmaları gerçekleştirilerek, ortak kongre ve sempozyumlar düzenleneceğini aktardı.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy da, ATSO ile her zaman iyi ilişkiler içinde olduklarını kaydetti. İktisat Bölümü'ndeki toplantı odasının ATSO tarafından yaptırıldığını hatırlatan Aksoy, "ATSO mükemmel bir toplantı mekanı sağladı. Fakültemize böyle bir mekan kazandırdıkları için ATSO Başkanı Budak'a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ATSO Başkanı Budak ise, Akdeniz Üniversitesi ile her alanda işbirliği içinde olduklarını, imzalanan protokolle üniversite ve iş dünyası arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini söyledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin çalışmalarının, kent için büyük önem taşıdığını vurgulayan Budak, ATSO'nun 124 yıllık birikimini, akademisyenlerin hizmetine sunacaklarını bildirdi. Antalya'nın sadece bir turizm kenti olmadığını da vurgulayan Budak, şöyle konuştu: "ATSO bünyesinde 53 meslek komitesi bulunuyor. Tarımdan sanayiye, inşaattan ticarete her sektörde üyemiz var. Bu imza kağıt üzerinde kalmayacak. Bundan sonra üniversitemiz ile daha sıkı işbirliği içinde olacağız. Üniversitenin ATSO ile entegre olması demek, kentle entegre olması demek. İktisat fakültelerinin laboratuarları olmaz ama bundan sonra ATSO'yu bir laboratuar gibi kullanabilirsiniz."