Atakum Belediye Meclisi Toplantısı

Atakum Belediye Meclisi toplantısında yeni elektrik trafoları yapılması ile ilgili konunun müzakere edildiği sırada söz alan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bütün herkes bilmelidir ki elektrik kesintileri ile bu meclisin en ufak bir ihmali yoktur" dedi

Atakum Belediye Meclisi toplantısında yeni elektrik trafoları yapılması ile ilgili konunun müzakere edildiği sırada söz alan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bütün herkes bilmelidir ki elektrik kesintileri ile bu meclisin en ufak bir ihmali yoktur" dedi.
İmar Kanunu ve bu konudaki anlayışların planlama açısından çağdaş kentler oluşturulmasına müsaade etmediğini, imar planlarını etap etap yapamadıklarını, bunun neticesinde yarım yamalak işler yapıldığını, bu nedenle kaynaklarının bir kısmının da boşa gittiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Plan yaparken ilgili kurumlara biz yol yapacağız, gelin siz de altyapıyla ilgili ne yapmak istiyorsanız yapın diyoruz. Onlardan bizim bu yıl öyle bir çalışmamız olmayacak yanıtını alıyorsunuz. 'Bari boruları verin biz döşeyelim de ondan sonra siz ne yapacaksanız yaparsınız' diyoruz, 'olmaz' diyorlar. Halbuki imar planları yapılmadan bütün kurumlar bir araya gelip geleceği de düşünerek ne yapmak istediklerini plana koysalar, bu kadar sıkıntı yaşanmayacak. Bugün trafo koymak için yeşil alanları yok ediyoruz. Düşünün, bir site yapılıyor, inşaat alanını sonuna kadar kullanmış. Buraya elektrik verilecek mevcut trafodan olmaz, yeni trafo yapılması gerekir deniliyor. O zaman olan yeşil alana oluyor, ayrıca vatandaşla da mülkiyet konusunda sorunlar yaşanıyor. Bu işleri yaparken kentteki sosyal alanları korumalı hem de mülkiyetle ilgili konularda dikkatli olunmalı. Bu amaçla kurulmuş bir AYKOME olmasına rağmen, bu bütçeye dayalı değil yalnızca istişareye dayalı bir kurum olduğu için ve programlar bakımından uyum sağlanamadığından çeşitli aksamalar oluyor. AYKOME'nin yaptırımcı bir noktada olmasının daha doğru olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Meclislerinin trafo için yer istenilmesi gibi konularda iyi niyetli davranarak olur verdiğini, bu nedenle elektrik kesintisi ile belediyelerinin bir ilgisi olmadığını da kaydeden Başkan Burma, "Bu konunun çözümünü ilgili kurumlar kendi içlerinde aramalıdır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.