Aksaray'da kanalizasyonsuz mahalle kalmayacak

Aksaray Belediyesi 2010 Yılı Kanalizasyon Sezonunu Aratol Mahallesinde düzenlenen bir törenle başlattı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tören

Aksaray Belediyesi 2010 Yılı Kanalizasyon Sezonunu Aratol Mahallesinde düzenlenen bir törenle başlattı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta törende yaptığı konuşmada şunları söyledi "Bu şehirde kanalizasyonu olmayan hiç bir mahalle kalmayacak. Aratol mahallemizde kanalizasyon ile ilgili daha önceki belediye başkanı arkadaşımız iller bankası marifeti ile çizdirmiş. Projemiz hazır, elimizde var. Bugün bizim başladığımız yapım işi, yaklaşık olarak 15 trilyonluk bir iş. Bunu özellikle söylüyorum. Biz bu yıl içerisinde başladık ama tabi ki burada kullanacağımız araçlarımız bir takım kepçelerimiz veya buna benzer kırıcılarımız belediyemiz imkânlarında yok. Dolayısıyla bunlarla ilgili ihale yaptık yaklaşık olarak söylüyorum. 500 milyara yakın sadece burada kullandığımız kepçe ve buna benzer müştemilat için ihale yaptık. Diğer harcayacağımız paralar zaten biraz önce kısmen de olsa telaffuz ettim ama sonuçta tabiî ki biz bunları yapacağız. Zemin bazı yerlerde yumuşak bu bizim için kısmen avantaj ama bazı yerlerde çok sert zemin var. Bunu geçen yıl yaşadık. Ama ne olursa olsun sonuçta bu sertte olsa yumuşakta olsa bu çalışmaları inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Tahminim süre vermeyim ama yapabildiğimiz süre içerisinde de en kısa süre içerisinde Aratol mahallemizi kanalizasyona kavuşturmuş olacağız."dedi. Karasu deresine dökülen kanalizasyonun kendi dönemlerinde konektör hattı ile kapalı olarak taşındığına da değinen Başkan Palta bu projenin de üç milyon liraya mal olduğunu vurguladı.

Avrupa birliği fonlarından yararlanarak 20-25 Milyon Euro'luk bir atık su arıtma tesisi için çalışma yaptıklarını ifade eden Palta "Alt yapıyı çözmeden bizim orada ciddi bir üst yapı dediğimiz bir yol çalışmasına girmemiz doğru değil. Şimdi biz burada kanalizasyona başlayacağız. Tabiî ki yollarımızın büyük bir kısmı tekrar bozulacak. Bunları yapacağız. Kanalizasyonumu yapacağız. Belki arkasından kısmen doğal gaz gelebilir. Ama alt yapıyı tamamen bitirdikten sonra esas dediğimiz kilitli taş olsun veya asfalt çalışması olsun nihai olarak onları yapacağız. Yani bu süre içerisinde az da olsa mağduriyet olabilir ama bu mağduriyeti belli bir çalışma ile giderebiliriz ama daha sonra dediğim gibi bu güzel çalışmaları yaptıktan sonra her taraf tertemiz pırıl pırıl kanalizasyonu ile yağmur suyu hattı ile inşallah doğal gazı ile bunları yaptıktan sonra da kaldırımları ile güzel yolları ile refüjleri ile yeşillikleri ile ağaçlandırması ile burası inşallah tertemiz bir mahalle olacak. Sadece Aratol değil sonuçta bütün şehrimizi en güzel şekilde yaşanabilir bir şekilde alt yapısıyla üst yapısıyla çevresiyle yeşili ile doğal gazı ile sanayisi ile eğitimi ile bu şehri Allah nasip ederse belki önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde bu kadar iddialı konuşuyoruz. Gerçekten herkesin imreneceği herkesin yaşadığı şehirden mutlu olabileceği bir şehri sizlere sağlamış olacağız."

Konuşmaların ardından dua ve kurban kesiminden sonra Başkan Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Latif Ağır, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı 2010 yılı kanalizasyon sezonunun startını birlikte vererek hayırlı olması dileğinde bulundular.