AK Parti'de 'liste krizi' bitti Tüzmen, şusi ikram ediyor



Anayasa paketinin gece yarılarını geçen görüşmeleri sırasında çiğ köfteden kuru fasulyeye, Adana kebaptan şalgama kadar Anadolu mutfağından birçok lezzeti tadan milletvekilleri, ...



Anayasa paketinin gece yarılarını geçen görüşmeleri sırasında çiğ köfteden kuru fasulyeye, Adana kebaptan şalgama kadar Anadolu mutfağından birçok lezzeti tadan milletvekilleri, bugün de suşinin tadına bakacak.

İkramın sahibi, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen olacak. Suşiyi çok seven Tüzmen, vekillerin Anadolu mutfağının dışında lezzetleri de tatması için bu Uzakdoğu yemeğini tercih ettiğini söyledi. Şusinin az kalorili, besleyici ve sağlıklı olduğunu anlatan Tüzmen, milletvekillerine suşinin yanındaki sosları iyi kullanmalarını önerdi. "Vekiller beğenmezse ne olacak?" sorusuna karşılık önceki günkü 'liste tartışması'nı hatırlatarak espiri yaptı: "Beğenmeyenlerin listesini yaparız, sonra da dışarıda yemeğe götürürüz." Çok güzel suşi yapan bir restoranın özel olarak Meclis'te suşi pişireceğini belirten Tüzmen, "Aslında Anayasa maratonu nedeniyle dışarı çıkıp şusi yiyemiyordum. Ben de restoranı Meclis'e getirdim." diye esprisini sürdürdü.
Öte yandan, Ankara Milletvekili Faruk Koca'nın AK Parti'de fireye yol açtığını düşündüğü vekillerin isimlerini listelemesiyle başlayan kriz tatlıya bağlandı. O isimler arasında yazıldığı için Koca ile gerginlik yaşayan Kürşad Tüzmen, "Biz o tartışmayı kapattık. Özür dilendi, tartışma bitti. Partimiz buradan daha da güçlenerek çıktı." ifadelerini kullandı.

Zaman