Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın ödülleri verildi

Zeytindostu Derneği tarafından Türkiye'de uluslararası standartlara uygun düzenlenen ilk ve tek zeytinyağı kalite yarışması olan 3. Ulusal Naturel Sız

Zeytindostu Derneği tarafından Türkiye'de uluslararası standartlara uygun düzenlenen ilk ve tek zeytinyağı kalite yarışması olan 3. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda birinciliği, Edremit'ten Semercioğlu Zeytincilik kazandı. Dereceye girenlere, Ege İhracatçı Birliği'nde düzenlenen törenle plaket verildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinden 15 zeytinyağının katıldığı yarışmada ikinciliği Manisa'nın Soma ilçesinden Terzioğlu Zeytinyağı, üçüncülüğü Mut'tan İzorya Zeytinyağı aldı. Kimyasal ve duyusal analizlerden geçmeyi başaran beş zeytinyağı ise başarı sertifikasına hak kazandı.

Birinciliğe layık görülen Semercioğlu Zeytincilik'e, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, hem birlik hem dernek adına plaket verdi. Güreli, birlik olarak bu yıl birinci olana özel ödül yaptırdıklarını kaydederek, Türkiye'de zeytinyağında artık duyusal özelliklerin geçerli olacağını, bunu teşvik etmeleri gerektiğini kaydetti. Semercioğlu Zeytincilik sahibi Mehmet Semerci ise böyle bir yarışma yapma cesareti gösterdiği için Zeytindostu Derneği'ne teşekkür etti. Dernek Başkanı Metin Ölken de Onursal Başkan Zafer Özer'e teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra Zeytindostu Derneği'nin seçimli genel kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Ölken, yeniden başkanlığa seçildi. Genel kurulda, derneğin tüzüğü de değiştirildi.