Lisanslı depoculuk için şirket kuruluyor

İzmir Ticaret Borsası (İTB), yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı lisanslı depoculuk şirketini kurma aşamasına geldi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işı

İzmir Ticaret Borsası (İTB), yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı lisanslı depoculuk şirketini kurma aşamasına geldi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, şirkete ortak olacak kurumların belirlenmesi çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Kestelli, şirkete Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), ticaret borsaları, finans sektörü ve İzmir'de bulunan meslek odalarının ortak olmak istediğini belirtti.

Şirket ortaklarıyla geçen hafta yaptıkları toplantıda kuruluş çalışmalarını başlattıklarını kaydeden İTB Başkanı Kestelli, "Lisanslı depo şirketi kurulmasına ilişkin belgeler tamamlanarak, borsamız tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulacaktır. Şirket kuruluşunun ardından, lisans alma çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam edecektir." dedi.

Lisanslı depoculuk, pamukla başlayacak. Pamuğun seçilmesindeki temel sebep, Türkiye'de standardizasyonu depolamaya imkan veren en uygun tarım ürünü olması. Işınsu Kestelli, İTB'nin pamuğun pazarlanmasında uzun yıllara dayanan tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade edrek, şunları söyledi: "Pamuk lisanslı deposunun faaliyete geçmesiyle VOB'da oluşturulan pamuk kontratlarının fiziki teslim şartı sağlanarak çalışması mümkün olabilecektir. Ortaklarımızla yaptığımz toplantıda, pamuğun ardından potansiyeli olan diğer tarım ürünlerinde de lisanslı depoların oluşturulması, prensip olarak uygun bulunmuştur."