Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bahar şenliği temas 'İzmirli Olmak'

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), her yıl mayıs ayında düzenlendiği Bahar Şenliği'nde bu yıl "İzmirli Olmak" temasını işleyecek. Rektör Prof. Dr. Mehmet

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), her yıl mayıs ayında düzenlendiği Bahar Şenliği'nde bu yıl "İzmirli Olmak" temasını işleyecek. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, "İzmir'de bir gün kalan da İzmirlidir." dedi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Rektör Füzün, şenliğin bu sene 10-16 Mayıs'ta yapılacağını, bunun bir mola olarak değerlendirildiğini söyledi. Bilime, insanlığa hizmet eden bir kurum olduklarını ve yoğun çalışıldığını ifade ederek, yorgunluk atmak için şenlik düzenlediklerini kaydetti. Prof. Dr. Füzün, "İzmirli olmak çok önemli. İzmir'in tarihi, 8 bin 500 yıllık bir kökten geliyor. Medeniyetlerin beşiği olmuş bir şehir." şeklinde konuştu. Füzün, şenlikte bisiklet yarışlarından tavla turnuvasına kadar müzik, tiyatro, sinema gibi sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerin bulunduğunu, geçmiş senelerdekinden farklı olarak bizden mezun sanatçıların geleceğini, bunların anketlere göre belirlendiğini kaydetti.

Bahar Şenliği, 10 Mayıs Pazartesi günü açılış kortejiyle başlayacak. DEÜ mezunu sanatçıların katılacağı, müzik grubu Athena'nın da sahne alacağı şenlikte film gösterileri, seminerler, söyleşiler ve defile olacak.