Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez Fethiye'de

Cumartesi günü Bodrum'da yapılacak olan Demokrat Parti Barış Buluşması öncesi Muğla'nın ilçelerini gezen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ve GİK Üyesi Celal Doğan, Fethiye'de gündemi değerlendirdiler

Cumartesi günü Bodrum'da yapılacak olan Demokrat Parti Barış Buluşması öncesi Muğla'nın ilçelerini gezen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ve GİK Üyesi Celal Doğan, Fethiye'de gündemi değerlendirdiler.
Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanlığı'nda partililerle buluşan Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündemdeki farklı konularda görüşler belirten Söylemez "Türkiye son dönemde kamlaşmalara sahne oldu. Bu açıdan Demokrat Parti'nin durumuna bakılırsa her zaman Türkiye'yi var eden bir misyonun partisi olduğu görülür. Sayın Hüsamettin Cindoruk'un ağabeyliğinde Demokrat Parti yolunu açarak ilerlemektedir. Belirli bir yükseliş yakalayan Demokrat Parti suni gündem maddeleri ile değil gerçek gündem maddeleri olan işsizlik ve yoksullukla mücadele konusunda düşünmektedir. Türkiye'de işsizlik yüzde 20'yi bulmaktadır. 6 milyon işsiz insan var bu ülkede. Bu durumun sonucu da vahşi cinayetler, cinnetler ve hırsızlık gibi kötü gidişin resmi olan olaylar yaşanmaktadır. Demokrasiler her zaman çare rejimleridir. Demokrat Parti iktidarda olduğu dönemlerde ülkede çok şeyler oldu. Demokrat ve özgür bir Türkiye için milli değerlere bağlı bir parti olarak herkesi Cumartesi günü Bodrum İskele Meydanı'nda yapacağımız Barış Buluşması'na davet ediyorum" dedi.
Aynı gezi kapsamında Fethiye'ye gelen Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ise ülke gündemi kadar Fethiye ve yöresinin sorunlarına da değindi. Celal Doğan partililere seslendiği konuşmasında "Burada basının bize olan ilgisi Demokrat Parti'nin Fethiye'deki durumunu göstermektedir. Fethiye geçmişten gelen bir medeniyetler şehridir ve bu haliyle bir marka şehirdir. Zengin ve verimli topraklarıyla Fethiye'de 18 bin kişi tarım yapmaktadır. Son yıllarda tarımda artan girdiler nedeniyle köylüler kentlere akın etti. Emek, ilaç, gübre ve diğer girdilerin pahalanmasına karşılık ürün ucuzladı. Bu durumda çiftçimiz üretemez hale geldi. Türkiye eskiden kendine yeten bir ülkeyken bugün et ithal edecek duruma gelmiştir. Tarımda yaşanan sıkıntı ve şehre göç, şehirdeki nüfusu da artırdı. Kapkaç gasp ve işsizlik şehirlerdeki varoşları içinden çıkılmaz sıkıntılara sürükledi. Toprağın insanını doyuramaması ile başlayan göç sonucu bugün İstanbul altın şehir değil depremle ölümü bekleyen şehir oldu. Bu kadar çok eleştir olur ama çare de sunmak lazım çare ise çiftçi için doğru bir taban fiyat uygulamasıdır.
Çiftçiyi sübvanse etmek ise diğer bir çözümdür. Amerika'da inek başı günlük 2 dolar sübvanse veriliyor. Doğuda doymayan kişiler dağa çıkıyor batıda ise buna benzer şeyler oluyor. Bu durumda terör çözülemez" dedi.

DOĞAN "FETHİYE SU ÜRÜNLERİ ÜZERİNDE DURMALI"
Fethiye'de su ürünleri üzerine daha fazla durulması gerektiğini anlatan Celal Doğan "Su ürünleri üretimi Fethiye'de yaygınlaşmalı. Üreticisinin sıkıntıları da çözümlenmeli. Türkiye'de neredeyse her işin bir genel müdür falan var ama su ürünlerine yeterli ilgide yok bu alanda resmi kurumda yok. Türkiye'de su ürünleri bakanlığı kurulmalı. Su ürünleri alanında yapılan işlemlerimiz AB standardında olmalı. Avrupa birliğinde yıllık balık tüketimi kişi başı 25 kilogram, Türkiye'de 7 kilogram ve Japonya'da ise 80 kilogramdır. Bu rakam bu konuda nerelere ulaşmamız gerektiğini gösteriyor bize. Fethiye'de sebze ve meyvenin hale girişinde KDV yüzde 1 ama balık halinde bu KDV yüzde 8 dir. Bunun düşürülüp yüzde 1 e alınması lazımdır. Fethiye'de 376 kişi balıkçılık yapmakta ve 196 balıkçı teknesi bulunmaktadır. Bu teknelerin büyüklük ve sayıları artırılmalıdır" dedi. Doğan ayrıca " Arıcılık ve çambalı Fethiye'de ciddi bir ekonomidir. Bu geliştirilmelidir. Fethiye kongre ve kış turizmine açılmalıdır. Kentleri sadece merkezi hükümet değil yerel yönetimler marka yapar. Bu konuda belediyeye çok iş düşüyor" dedi. Ufuk Söylemez ve Celal Doğan partideki toplantının ardından Fethiye'deki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler.