Cumhurbaşkanı Gül'e Dünya Barış Girişimcisi ödülü verildi

Eskişehir Girişimci Sanayi İşadamları Derneği'nin düzenlediği 3. Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında Cu

Eskişehir Girişimci Sanayi İşadamları Derneği'nin düzenlediği 3. Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül'de yer aldı. Gül'e Dünya Barış Girişimcisi ödülü verildi.

Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Gül'e ödülünü Afganistan ve Pakistan Büyükelçileri birlikte verdi. Gül, ödülün kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti.

Eskişehir'e Yüksek Hızlı Tren ile geldiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, kendisini karşılayan halkı selamlamak isterken yaşadığı durumu şöyle anlattı; "Atatürk'ün trenle yolculuklarından pencereden halkı selamlama pozlarını hatırlarız. Ama hızlı trende pencereler açılmıyordu. Biz de içerden halkı selamladık." sözleri gülüşmelere neden oldu.

Yunus Emre Sevgi ve Eğitime Katkı Ödülü'nü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül aldı. Hayrunnise Gül, ödülü alırken, engellilere sahip çıkılması çağrısında bulundu. Eskişehir'de engelliler merkezini ziyaret ettiklerini vurgulayan Hayrunisa Gül, "Eskişehir'in Türkiye'ye örnek olacağını düşünerek mutlu oldum. Onların duygularını düşüncelerini ben yansıtamam ama onlar Köşk'te yansıttılar. Geç bile kaldık. En kısa zamanda ulaşamadığımız ev kalmasın." temennisinde bulundu.

Yılın bürokratı ödülünü Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Yalın Gazetecisi ödülünü Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı aldı. Yılın İnovasyon Ödülü TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a verildi.