Başbakan Erdoğan, muhalefet liderlerini mal varlıklarını açıklamaya çağırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin mal varlığının internet sitesinde yer aldığını belirterek, diğer siyasi partilerin liderlerini mal varlıklar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin mal varlığının internet sitesinde yer aldığını belirterek, diğer siyasi partilerin liderlerini mal varlıklarını açıklamaya çağırdı.

Erdoğan, Meclis'te basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, mal varlığı ile ilgili tartışmalara cevap verdi. Kendisinin dünyanın en zengin 10 lideri arasında yer aldığı yönündeki muhalefet partilerinin iddiasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "The Economist'in kaynağından anında cevap verdiler. Türkiye Temsilcisi Amberin Zaman, Anadolu Ajansı'na ayrıca açıklama yaptı. Dünyadaki 192 ülkenin siyasi liderinin bütçelerini ben tutmuyorum. Mal varlıkları benim bilgim dahilinde değil. Ama bizim Meclisimizin içinde bir beyfendi var ki, bu mal varlıklarını yakından takip ediyor herhalde. Bunlar ifade edilmez. Bunlar tamammen çakma bir mantıkla ortaya konulmuş şeylerdir. Benim bütün varlığım internet sitemde vardır, eşiminin hepsi vardı. Diğer liderlerde mal varlıklarını gelsinler açıklasınlar sitelerinde. Günçelleştirerek açıklasınlar. Ben güncelleştirerek sergiliyorum. Görevli arkadaşım bunu sürekli günceller ve orada bunu açıklar. Diğer genel başkanlarda aynı şekilde koysunlar. Niye koymuyorlar? Benim kardeşimin, oğlumun oturduğu yerleri kalkıpta bana tapulamaya, zimmetlemeye kimin hakkı var. Artık hepsi belli yaşa gelmiş insanlar. Kardeşimin, eniştemin kendi işi var. Oğlum kendi bir işte çalışıyor. Bana olan borcu var. Bir babanın oğlunu borçlandırmasından bırakın borçlandırmayı, baba evladına icabında karşılıksız da verir." dedi.

Kendisiyle ilgili açılan davaların sayısının 65'i bulduğunu belirten Erdoğan, bunlardan 2-3 dosya dışında hepsinin beraat ve takipsizlikle sonuçlandığını, diğerlerin de milletvekilli olduğu için kaldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, bir konuşmasından dolayı ifade vermek için gittiği Ankara adliyesinde savcının kendisi hakkında idam cezasıyla yargılanması talebiye mahkeme sevk ettiğini anlattı. Erdoğan, mahkemede ifadesine dönemin ünlü savcısının, avukatlarını dahi almadığını belirtti.

Anayasa değişikliğinin 8. maddesinin düşmesiyle ilgili yorumların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "O maddeye oy vermeyenler düşünsün. Bizim artık düşünecek hiç bir şeyimiz yok. Biz şu anda bugüne kadar o maddenin bize sağladıkları ile yürümedik. 7.5 yıllık hizmetimizi o maddenin varlığı altında yürüttük. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz."

MAÇ SONRASI TORUNU ARADI

Sıkı Fenerbahçeli olmasıyla bilinen Başbakan Erdoğan'ın dünkü Fenerbahçe-Trabzon maçı sonrasında torunu Mehmet Akif aradı. Erdoğan, maçı odasında izlediğini belirterek, "Maçtan sonra torunum beni aradı. 'Dede Trabzon galip geldi' dedi. Annesi diyor ki 'Deden Fenerbahçeli'. Yok dedem bordo mavili' diyor" şekinlinde torunu ile arasında geçen konuşmayı aktardı. Erdoğan'ın maçla ilgili değerlendirme yaptığı esnada yanında bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ı telefonla Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güreş aradı. Özak telefonu Başbakan Erdoğan'a verdi. Erdoğan, Güneş'le bir süre görüşerek başarılarından dolayı tebrik etti. Erdoğan, Güneş'e golü yemelerine rağmen dağılmadıklarını ve iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi. Şanlıurfa Arena Stadı'nın iyi olup olmadığını soran Erdoğan, "Urfa'da Trabzonlu o kadar seyirciyi nasıl buldunuz?" diye sordu.