Bartınlılar 10 gün sürecek festivalde sanata doyacak

28. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali'nin etkinlik takvimi belli oldu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Batı Karadeniz Bölgesi'nde yaşa

28. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali'nin etkinlik takvimi belli oldu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Batı Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan halkın festival ortamında kaynaşmasını ve kültürel değerlerin paylaşılmasını amaçladıklarını söyledi. Başkan Akın, 20-30 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak festivalin zengin bir içerikle hazırlandığını dile getirdi. Bartın Valisi İsa Küçük başkanlığında Bartın Belediyesi koordinasyonunda yapılan toplantılar ile belirlenen program 20 Mayıs Perşembe günü başlayacak.

İLK KEZ HAVA ŞENLİKLERİ YAPILIYOR

Festival etkinlikleri kapsamında ilk kez hava şenlikleri de yer alacak. Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi'nin organizasyonunda 20–23 Mayıs günlerinde yapılacak hava şenlikleri kapsamında Saltukova Havaalanı'ndan ücretsiz halk uçuşları, Türk Hava Kurumu tanıtımları, THK sabit balon, Bartın hava fotoğrafları ve model uçak sergisi, motorlu yamaç paraşütü ve motorlu yelken kanat uçuşları etkinlikleri yer alacak. Festival kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni de 24 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekipleri gösteriler sunacak. Festival boyunca Makedonya'dan bir halk dansları topluluğu ile Troya Halk Oyunlarını ve Halk Müziğini Araştırma Derneği, Grup Enkaz da gösteriler yapacak.

BARTINLILAR KÜLTÜR VE SANATA DOYACAK

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin çoğunlukta olduğu festival programında Bartın Belediyesi Ebru Grubu Sergisi, Bartın Bina Kimlikleri Sergisi, Bartın Belediyesi Resim Grubu Sergisi ile Afet Kantarcı ve Meral Çelik'in "İplik Dokundukça" El Sanatları Sergisi, Cengiz Şıklı'nın "Başka Bir Gözle Bartın" Fotoğraf Sergisi açılacak.

Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Ters Evlenme" isimli oyununu 24–25-26 Mayıs tarihlerinde mahallelerde sahneleyecek. Bartın Belediyesi Drama Grupları, Genç Sahne ve Genç Oluşum da festival etkinlikleri içinde sahne alacak.

Festival etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalar festivale renk katacak. "Bartın" konulu fotoğraf yarışması sergisi ve ödül töreni, Şenel Gizli 4. THM Amatör Ses Yarışması "Çocuk Gözüyle Bartın" resim yarışması ödül töreni, Altın Irmak Gümüş Deniz Belgesel Film Yarışması ödül töreni, Telkırma Tasarım Yarışması ödül töreni ve sergisi, En İyi Çilek Yarışması ile Güzellik Yarışması, Çilekli Pasta Yarışması, Güzel Köpek yarışmaları yer alacak.

KONSERLER

Festivalde Bartınlı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hüdai Aksu anısına Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Bartın Belediyesi Keman Grubu, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Neşe Dursun, sanatçılar Jale Parıltı, Volkan Konak ve Bengü festival etkinlerinde konserler verecek.

SPOR ETKİNLİKLERİ

Spor etkinliklerinin de yoğunlukla yer aldığı festivalde 2. Tolga Gümüştaş Muay Thai Turnuvası, Bocce Petank-Volo Turnuvası, Dünya Rekabet Günü Etkinlikleri, Satranç Turnuvası, güreş müsabakaları gerçekleştirilecek.

Ayrıca Bartın Irmağı'nda ilk kez yapılacak kano yarışları da festivalin son günü olan 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

FESTİVALDE ÇOCUKLAR DA EĞLENECEK

Çocuklarla yapılacak etkinliklerin yanı sıra Bartın Belediyesi'nce festival kapsamında Çocuk Şenliği düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı'nda iki gün süre ile yapılacak olan etkinlikle animasyon ekipleri, şişme oyun gruplarının yanı sıra 140 metrekarelik sentetik buz pisti kurulacak. El Sanatları ve yöresel yiyeceklerin sunulacağı kermesler, Dr. Gülay Beşirli'nin "Sebzecilik", Dr. Burhan Erenoğlu'nun "Çilek Tarımı" panelleri, Bartın Irmağı'nda gezi de programda yer alıyor. Festival kapsamında ayrıca 29 ve 30 Mayıs günlerinde Kızılay Kan Merkezi kan bağışlarını kabul edecek.

BAŞKAN AKIN: COŞKUYU BİRLİKTE YAŞAYALIM

Belediye Başkanı Cemal Akın 28. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali ile ilgili yaptığı açıklamada yoğun bir program hazırlandığını, kültürel, sanatsal, spor ve eğlence ile dolu festival etkinliklerine tüm yöre halkının katılımını beklediklerini söyledi.

On gün sürecek olan festivale başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Bartın ve Bartın dışından firmaların maddi destek verdiğini belirten Cemal Akın, "Festival coşkusunun yaşanmasında emeği olan, destek veren herkese Bartın halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.