Meksika Körfezi'ndeki sızıntı: Louisiana'daki kuşlar petrole bulandı

ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısı felaketi, dünyanın en önemli doğal yaşam alanlarından olan Louisiana eyaleti kıyılarını tehdit

ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısı felaketi, dünyanın en önemli doğal yaşam alanlarından olan Louisiana eyaleti kıyılarını tehdit ediyor.

CNN helikopterinden çekilen görüntülerde, deniz üzerindeki siyah petrol tabakasının plajlarda birikintilere sebep olduğu ve değişik türlerdeki kuşların bu tabaka üzerinde hareket etmeye çalıştığı görülüyor. Bazı yerlerde kuşların petrole bulanmış olması dikkat çekiyor. Yüzlerce tür kuşun uğrak yeri olan adacıklar da simsiyah petrol tabakasıyla çevrelenmiş durumda.

Louisiana açıklarında yapılan balıkçılık, her yıl bölge halkına 2,4 milyar dolarlık bir kazanç sağlıyordu. Ancak kıyılar, en erken 12 Mayıs'a kadar balıkçılığa kapandı.

Meksika Körfezi açıklarındaki Deepwater Horizon adlı petrol platformunda iki hafta önce meydana gelen patlama bütün yapının sulara gömülmesine ve 11 işçinin ölümüne yol açmıştı. Beyaz Saray'dan dün yapılan bir açıklamada, Barack Obama yönetiminin, çevre felaketinde gerekeni yapması için İngiliz BP şirketi üzerindeki baskılarını sürdüreceği belirtilmişti.