Kırmızıların gösterisinde Tayland kralının tahta çıkış yıldönümü kutlandı

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 50 günden fazla süredir devam Kırmızıların gösterisinde Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in tahta çıkışının 64. yıldönümü törenle kutlandı.

Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva'nın erken seçim tarihi açıklamasına rağmen Kırmızılar gösterilerini aynı canlılıkla ve sayıyla sürdürdü. Akşam saatlerinde basın toplantısı düzenleyen göstericilerin liderleri, Başbakan Abhisit Vejjajiva'nın seçim tarihi tayin etmesini olumlu bulduklarını ancak seçimi bazı Anayasa maddelerinin değiştirilmesi şartıyla verildiğini hatırlatarak bu tür şartlara inanmayacaklarını, hükümetin istifa etmesine kadar gösterilerine devam edeceklerini söylediler. 10 Nisan'daki olaylarda birçok kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan liderler, kendilerinin hükümetin istifası için çok can verdiğini ve bunun karşılığını mutlaka göreceklerini ifade ettiler.
Daha sonra Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in tahta çıkışının 64. yıldönümü olması nedeniyle gösteri alanında küçük bir tören düzenlendi. Kralın portresinin önüne çelenk ve taçlar koyan liderler krala bağlılıklarını göstericilerle beraber ifade ettiler. Törenden sonra kraliyet şarkıları söylendi ve Kırmızıların gösterisi eğlenceye dönüştü.