Hisarcık'ta Jeotermal Enerji Arama Çalışmaları Başladı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İller Bankası tarafından jeotermal enerji aramaya yönelik Hamam köy ve Sefaköy'de etütlere başlandığı bildirildi.

İller Bankası teknik elemanlarından Jeofizik Mühendisi Fikri Öztürk ve Jeoloji Mühendisi Özen Türker Navruz tarafından belediyeye ait Sefaköy kaplıcaları sahası ile Hamam köye ait Hüyük Tepesi ve Kökbaşı mevkilerinde yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda bir hafta süreyle etüt çalışması yapılacak.
Jeotermal enerji aramaya yönelik çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Özen Türker Navruz, "Belediye ruhsat alanı çerçevesinde jeotermal amaçlı jeoloji, jeofizik ve hidrojeoloji çalışmaları yapıyoruz. Bölgede eğer uygun görülürse bir tane jeotermal sondaj açılacak. Bu sayede şu an kaynaklardan elde edilen sıcak suların belki daha sıcak, daha yüksek debide, kullanmaya daha uygun bir şekilde su elde etmeye çalışacağız. Jeofizik çalışmalarımız devam ediyor. Ondan sonra rapor hazırlayıp kuyu önereceğiz. Onun üzerine işlerinin sırasına bağlı olarak kuyu ekibimiz gelip sondaj çalışmalarına başlayacak" diye konuştu.