Halk Eğitim Merkezi Tanıtım Fuarı Açıldı

Manisa Halk Eğitim Merkezi Tanıtım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Kültür Sitesi Resim Fuaye Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Halk Eğitim Müdürü İdris Avşar, Türk Kadınlar Birliği Manisa İl Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve kursiyerler katıldı. Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyerlerin bir yıl içinde yapmış olduğu ürünlerin sergilendiğini kaydeden Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Avşar, 12 alanda 500 kurs açıldığını söyledi. Avşar, "Bine yakın kişiye kurslar verildi. Halk Eğitim Merkezi dışında Toplum Merkezi, Ruh Sağlığı Hastanesi, Tugay Komutanlığı'nda da kurslarımız oldu. Çok büyük bir ailenin fertleri bu gün yapmış oldukları ürünleri Manisalılar ile paylaşacaklar ve sergimiz 4 gün açık kalacaktır. " diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Manisa Merkez'de 2009 ve 2010 yılları arasında 303 kursun açıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, 3 bin 217 kişinin bu kurslardan belge aldığını ifade etti. Ersoy, "İl genelinde 3 bin 303 kurs açılmış 22 bin 582 kişi belge sahibi olmuştur. Kadınlarımız zamanını değerlendirmek için bu kurslarımıza katılmalı ama aynı zamanda meslek edinmeye çalışmalıdır. Manisa'nın tanıtılmasında büyük emeği geçen Mübeccel Kafkaslı Manisa bezinin tanıtılması için ciddi çalışmalara imza atmıştır. Bu konuda yeni fikirler üretilmeli, ekonomik yaşama katkı sağlanmalıdır. "dedi.
Kalkınmanın temelinin üretmek olduğunu vurgulayan Vali Vekili Necmettin Yalınalp, toplumda tüketen değil üreten bireyler olmanın önemine dikkat çekti. Yalınalp, Halk Eğitim Merkezi'nde kurslara katılan kursiyerlerin yıl içinde yaptıkları çalışmaların sergilenmesinin önemli olduğunu belirterek, kurslara olan ilginin artarak devam etmesi, üreten bireylerin artmasına ve ekonomik kalkınmaya fayda sağlayacağına işaret etti.