Yunanistan'da Komünist Parti Üyeleri Akropolis'i İşgal Etti

Hükümetin ekonomik önlemlerine karşı çıkan ve tepkilerini göstermek isteyen Komünist Partisi üyesi yaklaşık 150 kişi, sabah saat 07

Hükümetin ekonomik önlemlerine karşı çıkan ve tepkilerini göstermek isteyen Komünist Partisi üyesi yaklaşık 150 kişi, sabah saat 07.00 sularında Akropolis Tapınağına çıkarak tapınak ve çevresini işgal etti.
Şu saatlerde pankart açarak ekonomik önlem paketine karşı sloganlar atan göstericiler nedeniyle, Akropolis Tapınağı turistlerin ziyaretine kapalı tutulurken, yaklaşık 1 saat sonra protesto gösterisinin sona ermesi ve tapınağın açılması bekleniyor.
Dün akşam saatlerinde Komünist Parti üyeleri Devlet Televizyonu ERT'yi iºgal etmiº, yar?m saat sonra polis kuvvetlerinin binaya girmesiyle göstericiler televizyondan uzaklaºt?r?lm?ºt?.
Öte yandan, Yunanistan'da memurların 24 saatlik grevi de bugün başladı.