İtb Heyeti Kıbrıs'ta Biri Dizi İş Görüşmesinde Bulundu

İzmir Ticaret Borsası (İTB)Yönetim Kurulu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ne gerçekleştirdiği ziyarette;KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Gazimağusa Belediye Başkanı Sayın Oktay Kayalp, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Sayın Günay Çerkez ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile g

İzmir Ticaret Borsası (İTB)Yönetim Kurulu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ne gerçekleştirdiği ziyarette;KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Gazimağusa Belediye Başkanı Sayın Oktay Kayalp, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Sayın Günay Çerkez ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşmeler yapıldı.
İzmir Ticaret Borsa'sı İzmir'in "Kardeş Şehri" olan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp'ı makamında ziyaret etti. Kayalp, KKTC'de 18 Nisan 2010 tarihinde gerçekleştirilen seçimler ve Kıbrıs sorununun mevcut durumu ile ilgili bilgi verildi.Ziyaret kapsamında İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Ketselli başkanlığındaki heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu makamında ziyaret etti. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri'nin öncelikle 18 Nisan 2010 tarihinde gerçekleşen seçimi kazanarak Cumhurbaşkanı olan Eroğlu'nu tebrik ettikleri görüşmede, İzmir Ticaret Borsası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) hakkında bilgi verildi ve Eroğlu'na hediye ve plaket takdim edildi. Ayrıca görüşmede Eroğlu tarafından KKTC'de önümüzdeki dönemde yapılacaklar ile ilgili bilgiler verilerek; Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine değinildi.Daha sonra KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ziyaret eden İTB Heyeti , ofisinde ziyaret edildi. Söz konusu ziyarette Denktaş tarafından Kıbrıs sorununun tarihi hakkında bilgi verildi ve önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.KKTC Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez ile bir araya gelen İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasındaki ekonomik ilişkileri görüştü. Görüşmede Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası arasında işbirliği yapılabilecek alanlar değerlendirilerek; Kıbrıs Türk Ticaret Odası İzmir'e davet edildi.
Son olarak Kıbrıs Türk Sanayi Odası'na ziyaret gerçekleştiren İTB Heyeti, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Sarper ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşerek, KKTC sanayisi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunup;tarım ürünleri konusunda karşılıklı ticaret olanaklarını değerlendirdiler.