Bu Kez Gazeteciler Fıkralık Oldu

Rize'de camilerin merkezi ezan sistemine polis telsizi görüşmelerinin karıştığı ve minarelerden polis telsizi görüşmelerinin anons edildiği yönündeki haberler asılsız çıktı.

Rize'de yakaladıkları her konuyu temel fıkraları ile özdeşleştiren gazeteciler bu kez kendileri haber oldu. Rize'de geçtiğimiz Cumartesi gecesi camilerin merkezi ezan sistemine polis telsizi görüşmelerinin karışarak, minarelerden polis telsizi görüşmelerinin anons yapıldığı yönündeki haberler asılsız çıktı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, "Bizim kullandığımız telsiz frekanslarının başka frekanslara kaymasını veya bizim frekansa müdahaleyi önleyici özel sistemler vardır. Haber sonrası yaptığımız incelemede, böyle bir anonsu duyana rastlamadık. Bize bu yönde herhangi bir bilgi veya şikayet ulaştırılmadı. Şehrimizi incitecek bu tarz haberlerin kimseye bir faydası olmaz, haber gerçeği yansıtmıyor" dedi.
Öte yandan Rize İl Müftüsü İlyas Serenli ise haberde iddia edildiği gibi cami hoparlörlerinden polis telsizi anonsu yapılmadığını, yaptıkları incelemede haberin asılsız olduğunu tespit ettiklerini söyledi.