Sigara, hamile kadının hem kendisinde hem de bebeğinde kalıcı hasarlar bırakıyor

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, sigaranın hamile bir kadının hem kendisinde hem de bebeğinde kalıcı hasarlar bıraktığını söyledi.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, sigaranın hamile bir kadının hem kendisinde hem de bebeğinde kalıcı hasarlar bıraktığını söyledi.

Sağlıklı nesiller için özellikle kadınların hayatlarının hiçbir döneminde sigara kullanmamaları gerektiğinin altını çizen Müdür Yemenici, "Sigara içen bir kadının hem kendisi hem de bebeği her zaman olumsuz olarak etkilenmekte ve sigara kalıcı hasarlar bırakmaktadır." dedi.

Afyonkarahisar'da, '31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü' nedeniyle Atatürk Stadı önünden Cumhuriyet Meydanı Anıtpar önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşü Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, resmi kurum ve kuruluşların yönetici ve personelleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Anıtpar önünde düzenlenen programda konuşan İs Sağlım Müdürü Necip Yemenici, 31 Mayıs'ın Türkiye ve dünyada sigarayı bırakmak, sağlıklı günlere merhaba demek için özel bir gün olduğunu söyledi.

Birçok ülkeye örnek olarak gösterilen 'Dumansız Hava Sahası' projesi ve 4207 Sayılı Yasa'nın halen büyük bir ciddiyetle ve kararlılıkla uygulandığını aktaran Yemenici, bu uğurda verilen mücadeleyi Sağlık Müdürlüğü olarak destekledikleri ve İl Tütün Kurulu'nun almış olduğu kararları uygulama aşamasında yanında oldukalarını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün her yıl 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle bir tema belirlediğini hatırlatan Yemenici, "Bu sene sigarayla mücadele için seçilen konu, 'Tütün Endüstrisinin Hedefi: Kadın.' Bu yönde, tütünün pazarlanmasının ve sigaranın kadınlar ile genç kızlar üzerindeki zararlı etkilerine dikkat çekmek istiyor. Bizlerde bugün özellikle bayanların dikkatini çekebilmek amacıyla kadın derneklerinin üyeleri ile bu konuya duyarlılık gösteren kamu kurum temsilcileri ile bir yürüyüş düzenledik. Amacımız, tütün firmalarının özellikle kadınları ve genç kızları hedef alarak kampanyalarını ve reklamlarını onlar üzerinden cezp edici bir hale getirmelerini göstermek ve bu yönde dikkatlerini çekmek." dedi.