Kurtulmuş: Bu saldırı, İsrail ve Ortadoğu tarihinde yeni bir sayfa açacaktır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yardım konvoyuna yapılan saldırının, İsrail ve Ortadoğu tarihinde yeni bir sayfanın başlangıcı olac

  Saadet Partisi ( SP ) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş , yardım konvoyuna yapılan saldırının , İsrail ve Ortadoğu tarihinde yeni bir sayfanın başlangıcı olacağını söyledi . Kurtulmuş , İskenderun ' daki saldırı ile İsrail saldırısı arasında ' manidar bir tesadüf ' olduğunu belirtti .

SP İstanbul İl Başkanlığı ' nda basın toplantısı düzenleyen Numan Kurtulmuş , İsrail ' in yardım konvoyuna saldırmasını ' insanlık suçu ' olarak niteledi . Kurtulmuş , " Üzüntülü ve zor bir süreçte basın toplantısı yapıyoruz . Bütün insanlığın karşı karşıya kaldığı bu insanlık suçunun , insanlık ayıbının en iyi şekilde bundan sonraki süreçlerinin yönetilmesi lazım . İsrail ' in yaptığı kanunsuz , hukuksuz uygulamaların her adımı için ayrı bir hesap verdiği bir döneme girilmesini temenni ediyorum . İsrail operasyonunda şehit düşen tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah ' tan rahmet diliyoruz . İlginç ve manidar bir tesadüfe de dikkat çekmek isterim ; aynı akşam Türkiye ' de de şehit verdik . Doğu Akdeniz ' deki Türk deniz kuvvetlerinin en önemli üssü olan İskenderun ' daki komutanlığa karanlık bir saldırı yapılmasından hemen birkaç dakika sonra İsrail ' in Mavi Marmara gemisi başta olmak üzere konvoyu taciz etmeye başlaması inşallah sadece bir tesadüftür . " diye konuştu .

İsrail ' in saldırısının tahminlerin de ötesinde olduğunu vurgulayan Kurtulmuş , " Bu saldırganlık , İsrail ve Ortadoğu tarihinde yeni bir sayfanın da başlangıcı olacaktır . " ifadesini kullandı .