İsrail'in yardım gemilerine saldırısı Hollanda basınında

İsrail'in saldırdığı yardım gemileriyle ilgili Hollanda basınından De Telegraaf ve De Volkskrant Gazeteleri geniş yer verdi.

De Volkskrant gazetesi

İsrail'in saldırdığı yardım gemileriyle ilgili Hollanda basınından De Telegraaf ve De Volkskrant Gazeteleri geniş yer verdi.

De Volkskrant gazetesi Gazze'ye yardım götüren gemi konvoyuna İsrail komandoları sabaha karşı saldırdığını belirterek, operasyonda 19 kişi öldüğünü yazdı. De Volkskrant, Türkiye İsrail'in operasyonunu kınarken, Türkiye İsrail Büyükelçisi'ni geri çektiğini yazdı.

De Telegraaf da Türkiye'den çıkan Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine İsrail ordusunun düzenlediği saldırıyla ilgili habere internet sitesinde yer verdi. Askeri helikopterlerle gelen İsrail komandoları, yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine indiğini belireten De gemide bulunan bir kişinin verdiği bilgiye göre askeri helikopterlerden atlayan İsrail komandoları Türk gemisine indikten hemen sonra silahsız sivillere ateş etmeye başladığını yazdı.

Bu arada Filistin komitesi saat 17.30'da Hollanda'nın Lahey Büyükelçiliği binası önünde bir protesto gösterisi düzenleyecek. Düzenlenecek mitinge Hollanda'nın değişik şehirlerinden çok sayıda Müslüman'ın katılması bekleniyor.