Iğdır'da Anayasa Değişikliği Konusunda Bilgilendirme Toplantısı

AK Parti İstanbul milletvekili ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Anayasa değişikliği konusunda partilileri bilgilendirdi.

Iğdır'da Anayasa Değişikliği Konusunda Bilgilendirme Toplantısı
AK Parti Iğdır İl Başkanlığı tarafından organize edilen 'Türkiye Buluşmaları-2' adlı toplantı, Iğdır Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı. AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş'un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. İrfan Gündüz, AK Parti iktidarının 8 yılda yaptığı icraatları anlattı. Gündüz; "Biz iktidara gelmeden önce ülkemiz ekonomik olarak yerlerde sürünürken AK Parti iktidarında ekonomimiz iyi yerlere geldi. Türkiye'de bazı kesimlerin bunu hazmedemediğini ve iktidarı başarısızlığa mahkum etmek için değişik tezgahlar kurulduğunu fakat hiçbirisinde de başarılı olamadı. İktidarı nasıl çelmeleriz; bunun gizli ve açık hesapları yapıldı. AK Parti'yi bitirme ve değişik darbe planları yapıldı. Değişik tuzaklar kuruldu. Ama bunların hiçbirisi tutmadı. Her yolu denediler, partinin birliğini ve bütünlüğünü bozamayınca muhalefeti dizayn etmek için devreye girdiler ve muhalefet çatladı'' dedi.
Demokratik açılım konusuna görüş belirten Prof. Dr. İrfan Gündüz, Türkiye'nin en büyük probleminin terör problemi olduğunu, akan kan ve gözyaşından en fazla rahatsız ve ıstırap duyan bir anlayışa sahip olduklarını kaydetti. Bazılarının terörden rant sağladığını belirten Gündüz, "Özellikle Anadolu'dan her gün bir şehit cenazesi gelse de arkasından slogan atarak, hükümet aleyhinde kullansak diye bekleyenlerin olduğunu görüyoruz "şeklinde konuştu.
Dağda ölenin de ve şehit olan Mehmetçiğin de bu memleketin insanı olduğunu altını çizen Gündüz; "Birilerinin aramıza fitne tohumları ekerek olayı bu duruma getiriyor. Terör örgütlerinin bugün uluslararası politikada ülkelerin kullandığı taşeronlardır. Terörün iki ayağından en önemlisinin dış destektir. Bundan kurtulmak için terörün dış ayağını kesip koparmak gerekmektedir. Anayasa, değişiklikte asıl hedefimiz, millet iradesinin egemen olması ve , milletin özgürlüklerinin garanti altına alınması için gerçekten demokratik ve özgür bir Anayasa'nın oluşmasını sağlamaktır" diye konuştu.