Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi törenle açıldı

Yozgat'ta Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2009–2010 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi törenle açtı.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nde düzenl

Yozgat'ta Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2009–2010 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi törenle açtı.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, Belde Belediye Başkanları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, açılış konuşmasında 2009-2010 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 267 adet kursun açıldığını, bu kurslara toplam 3 bin 974 kişinin katıldığını söyledi. Halk Eğitim Merkezi olarak, sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade eden Erol, "Ülkemizin ve insanlarımızın sosyal, kültürel, mesleki ve ahlaken gelişmesini istiyorsak, halk eğitimine gereken önemi vermek zorundayız. İnsanlarımıza Halk Eğitim Merkezlerinin ne olduğunu, hangi faaliyetleri yaptığını anlatmalı ve onların merkezimize uğramalarını sağlamalıyız. Çünkü her düzeydeki, her yaştaki, her yöredeki her insanımızın katılacağı en az bir Halk Eğitim faaliyeti mutlaka vardır." dedi.

Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç serginin açılış kurdelesini keserek davetliler ile birlikte, kursiyerlerin bir yıl içerisinde hazırladıkları eserleri tek tek gezerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra kurslarda başarılı olan 17 kursiyere sertifikaları verildi. Serginin Pazartesi gününe kadar halka açık kalacağı öğrenildi.