Gençler Yeşil Kameranın Başına Geçiyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında üniversiteli gençler arasında "Atık ve Geri Dönüşüm"konulu 'Kısa Film Yarışması' düzenlenecek.

Gençler Yeşil Kameranın Başına Geçiyor
  Recycling Industry Dergisi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı ( TUÇEV ) tarafından organize edilen Üniversiteler Arası ' ATIK ve GERİ DÖNÜŞÜM ' konulu kısa film yarışması , Türkiye ' de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor . Türkiye ' de ilk kez genç yönetmenlere ' Çevre Oscar ' ı verilecek .
Çevre ve Orman Bakanlığı ' nın desteğiyle yapılacak Kısa Film Yarışması ' na , üniversitelerin Çevre Mühendisliği fakülteleri ile İletişim , Sinema -TV Bölümleri ' nde öğrenim gören öğrenciler yarışıyor .
Her türlü atığın insana ve çevreye verdiği zararlı etkilerin yok edilmesine yönelik kamuoyundaki bilinci geliştirmeyi amaçlayan " Atık ve Geri Dönüşüm " konulu kısa film yarışması , atıkları değerlendirme yoluyla ekonomiye ve tabiata yararlı olacak şekilde geri dönüşümünü sağlamayı hefefliyor .
Gençler arasında çevre koruma bilinci oluşturmak , evsel ve endüstriyel atıkların geri dönüştürülmesine yönelik genç bir bakış ve yorum getirerek kamuoyunu bilinçlendirmeyi ve mesaj vermeyi hedefleyen " Atık ve Geri Dönüşüm " konulu Kısan Film Yarışması ' nda Türkiye ' deki 15 üniversitenin İletişim , Sinema-TV ve Çevre Mühendisliği Fakülteleri ' nde öğrenim gören öğrenciler yarışacak .
Üniversiteli Genç Yönetmenler , Yenilebilir Enerji , Elektronik Atıklar , Atık Yağlar , Ambalaj Atıkları ve Tehlikeli Atıklar kategorilerinde yarışacaklar . Yeşil Kamera " Atık ve Geri Dönüşüm " kısa film yarışmasında ise jüri üyeleri arasında Ediz Hun , Derya Baykal , Hülya Koçyiğit , Nebil Özgentürk , Türkay Özgür , Yakup Türkmen ve Çevre Bakanlığı temsilcileri de yer alacak .
Seçiciler Kurulu , yarışmaya kabul edilen filmler arasından , her kategorinini birincilerini seçecek . Seçiciler Kurulu daha sonra kategori birincileri arasından ' Çevre Oscar ' ını belirleyecek .
Çevre Oskar ' ını kazanan birinciye 25 bin TL verilecek . Diğer beş kategorilerin birincilerine de 7 bin 500 ' er TL ödül verilecek .
Çevre Oskar ' ı olarak tanımlanan ve Türkiye ' de bir ilk olan Yeşil Kamera " Atık ve Geri Dönüşüm " konulu kısa film yarışmasında dereceye giren yapımlara ödülleri 11 Haziran ' da REW İstanbul Fuarı ' nda , Çevre Bakanı Veysel Eroğlu tarafından verilecek .