Terörist saldırıda hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi toprağa verildi

Antakya'nın Kisecik köyü yakınlarındaki maden ocağına saldıran teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay

Antakya'nın Kisecik köyü yakınlarındaki maden ocağına saldıran teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay toprağa verildi.

Dolumay'ın cenazesi Antakya Devlet Hastanesi morgundan alınarak, önce evine getirildi. 3 yıllık eşi Perihan Dolumay ve 10 aylık oğlu Hamit Efe ve komşularının helallik vermelerinin ardından cenaze, Antakya Belediyesi Mezarlık Kompleksi'ne getirildi.

Burada yapılan cenaze törenine, ailesinin yanı sıra Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ve vatandaşlar katıldı.

Dolumay'ın eşi Perihan Dolumay, eşinin tabutu başından bir an bile ayrılmadı. Cenaze başında nöbet tutan polislerden eşinin yüzünü son bir kere görmek için sürekli izin isteyen Perihan Dolumay, sinir krizi geçirdi. Şehidin babası Hammud Dolumay ise metanetini korumaya çalışırken, "Vatan sağolsun. Oğlum vatan için öldü" sözlerini sürekli tekrarladı.

Cenazede anne Asiye Dolumay ve kardeşleri Mehmet, Meral ve Meryem, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Kardeşinin, şehit mertebesine ulaştığını belirten Mehmet Dolumay ayakta durmakta zorlandı. Cenazede kısa bir konuşma yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, şer odaklarının bazı emelleri olduğunu, ancak bu odakların emellerine asla ulaşamayacağını söyledi.

Lekesiz; "Başta Hatay olmak üzere tüm Türkiye'de böylesi acılar vererek, fitne sokmaya çalışanlar asla başarıya ulaşamayacaklardır. Mustafa Dolumay, bu toprakları korumak adına kahramanca şehit olmuştur." diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun kıldırdığı namazın ardından Dolumay'ın cenazesi, Antakya Şehitliği'nde toprağa verildi.