İşadamı Alaton 'İstihdam Stratejisi'nden umutlu: Faydalı fikirler arasında iyi bir yol bulunacaktır (Özel)

İşadamı İshak Alaton, hükümetin özel sektörle birlikte hazırlayacağı Ulusal İstihdam Stratejisi'nden umutlu olduğunu açıkladı. Alaton, "Faydalı fikirl

İşadamı İshak Alaton, hükümetin özel sektörle birlikte hazırlayacağı Ulusal İstihdam Stratejisi'nden umutlu olduğunu açıkladı. Alaton, "Faydalı fikirler arasında iyi bir yol bulunacağına inanıyorum." dedi.

İş dünyasının günlerdir tartıştığı stratejiyi Cihan'a değerlendiren ünlü İşadamı İshak Alaton, "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamalarını dinleme imkânım oldu. Zannediyorum özel sektörle diyalog geliştirerek işsizliğin halli yoluna gidiyorlar. Bu ümit vericidir." dedi.

Türkiye'nin birinci derdinin işsizlik olduğunu kaydeden Alaton, hükümetin soruna önem ve öncelik vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özel sektörün de probleme gereken katkıyı sunduğunun altını çizdi.

KOBİ'lere yönelik destek paketine de değinen işadamı, "Kabul edilmeli ki adım yeterli değil ama iyi bir başlangıç. Bu devam ettirilebilirse ve kimi KOBİ'lerin bu yardımlarla büyümeyi başarabilir, ileri gidebilirse iktidarın tavrı eminim olumlu olacaktır. Küçük ve orta ölçekli şirketleri tatmin edici sonuçlar alınacaktır. Yani ben ümitliyim." değerlendirmesini yaptı.

İshak Alaton, KOSGEB'in KOBİ'lere yönelik danışmanlık hizmetlerini de müspet bulduğunu, bu yönde hazırlıkların yapılmasını, yeni fikirlerin ortaya konulmasını olumlu karşıladığını belirtti.

Alaton, hükümetin Afrika açılımının yerinde akıllı olduğuna işaret ederken, "Afrika yarının büyük pazarlarından olacak. Türkiye zamanında hareket edip, tedbir alarak kıtanın önemli ülkelerinde ve birinci ekonomisi olan Güney Afrika'da yerini alarak ekonomik anlamda büyük katkısı olan bir proje yürütüyor." ifadelerini kullandı.