Bayan cirit takımının da katıldığı cirit müsabakası nefes kesti

Kağıthane'de bayan cirit takımının da katılımıyla gerçekleştirilen cirit müsabakası nefes kesti. Erzurum, Sivas, Uşak ve Manisa yöresinden gelen cirit

  Kağıthane ' de bayan cirit takımının da katılımıyla gerçekleştirilen cirit müsabakası nefes kesti . Erzurum , Sivas , Uşak ve Manisa yöresinden gelen cirit takımlarının karşılaştığı müsabakada 5 yaşındaki bir çocuğun at üzerinde alanda tur atması izleyenlerin takdirini topladı .

Kağıthane Belediyesi tarafından ' Sadabat Yaz Etkinlikleri ' kapsamında Hasbahçe cirit alanında gerçekleştirilen Cirit Şöleni , saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı . Müsabaka öncesi Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç , cirit takımları eşliğinde alanın içinde tur atarak halkı selamladı . Cirit Şöleni ' ne oyuncu Cemal Hünal da katıldı . Geçtiğimiz günlerde kendi atından düşerek yüzünden yaralanan ünlü oyuncu , müsabakayı izlemek için geldiğini , bu tür cirit yarışmalarından keyif aldığını belirtti .

Şölen alanını dolduran vatandaşların ilgisini ise 5 yaşında Alaattin isimli çocuk binici çekti . Atın üzerinde alanda tur atan küçük çocuk bütün katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi . Daha sonra sırasıyla Sivas-Erzurum , Uşak erkek takımı-Uşak bayan takımı , Uşak-Manisa ve karma takım aralarında cirit müsabakasını gerçekleştirdi . Karşılaşan takımlar arasında izleyicilerin ilgisini en fazla Uşak bayan takımı çekti . Uşak erkek takımı ile karşı karşıya gelen bayan takımı yaptığı hareketlerle vatandaşlardan büyük alkış aldı . Bayan takımı ile erkek takımı arasında gerçekleşen müsabakayı bayan cirit takımı kazandı . Karşılaşmalar sırasında bazı yarışçılar attan düştü . Attan düşenler takımlarına puan kaybettirirken , atılan ciridi tutanlar takımlarına puan kazandırdı . Müsabaka arasında Uşak yöresi halk oyunları gösterisi sundu .

Cirit müsabakasının Kağıthane ' de geleneksel hale geldiğini ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç , yurdun dört bir yanından gelen cirit takımlarına teşekkür etti . Ciridin ata sporu olduğuna dikkat çeken Kılıç , bu sporun yaşatılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi . Cirit müsabakasını heyecanla izleyen vatandaşlar da organizasyonu düzenleyen Kağıthane Belediyesi ' ne teşekkür etti . Vatandaşlar en çok bayan cirit takımını merak ettiklerini sözlerine ekledi .

Müsabaka sonunda Kılıç , bütün takımlara bazı ödüller ve plaketler hediye etti .