Altınpark'taki olimpiyat şöleni 2. gününde coşkuyla devam ediyor

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Ankara Altınpark'ta düzenlenen kültür şöleni devam ediyor. Açılışını Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Eg

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Ankara Altınpark'ta düzenlenen kültür şöleni devam ediyor. Açılışını Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın yaptığı şölen, halktan büyük ilgi görüyor. Ankaralılar, bir yandan öğrencilerin türkülerini dinlerken bir yandan da öğrencilerin açtığı stantları geziyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Altınpark'a akın eden on binlerce Ankaralı, öğrencilerin açtıkları stantları teker teker geziyor. Öğrenciler yöresel kıyafetleriyle Türkçe şiir ve şarkılar seslendirerek Ankaralılardan büyük alkış alıyor. Kimileri öğrencilerin ülkelerinden getirdiği kıyafetleri denerken kimisi de öğrencilerle bol bol fotoğraf çektiriyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantların başında Ürdün geliyor. Vatandaşlar, burada Ürdün'ün yerel kıyafetlerini giyerek fotoğraf çektiriyor. Nijerya standında ise öğrencilerin ülkelerinden getirdiği hediyelik eşyalar ilgi çekiyor. Endonezya standında vatandaşlar, Khoirun Nisa Sri'ye ilgi gösteriyor. Kosova standında da halkın ilgisi yerel ürünlere oluyor. Ürünler hakkında bilgi veren Kosovalı öğrenciler, halk dansı gösterileriyle vatandaşlardan büyük alkış alıyor.