Süryani Katolik Antakya Patriği Mardin'de dostluk ve barış mesajı verdi

Süryani Katolik Antakya Patriği Mor İgnatios Yusuf lll. Younan ve beraberindeki ruhani heyet Mardin'e geldi. Mardin Valiliği'ni ardından da Belediye

Süryani Katolik Antakya Patriği Mor İgnatios Yusuf lll. Younan ve beraberindeki ruhani heyet Mardin'e geldi. Mardin Valiliği'ni ardından da Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Süryani Katolik Antakya Patriği Mor İgnatios Yusuf lll. Younan, dostluk mesajları verdi. Mardin Valiliği'nde Vali Vekili ve Yardımcısı Yavuz Selim Süzer ile görüşen lll. Younan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin başlattığı demokratik açılıma vurgu yaparak, "İnsanlarımıza sağladığı yasal hak ve hukukların takdire şayandır. Bunları desteklememek elde değil." dedi.

Mardin Vali Vekili ve Yardımcısı Yavuz Selim Süzer de Mardin'in dünyaya örnek olmuş bir kent olduğuna işaret ederek, "Tarihi, kültürel zenginliği ve farklı inanç ve dillerle bu kardeşliğin bir arada pekişmesini sağlamıştır. Suryani vatandaşlarımız da bu zengin kültürün bir arada oluşmasına önemli katkıları olmuş ve olmaya da devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Daha sonra Mardin Belediyesi'ne geçen Süryani Katolik Antakya Patriği Mor İgnatios Yusuf lll. Younan, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu tarafından kabul edildi. Başkan Ayanoğlu'na dostluk ve kardeşlik mesajları veren kutlu ve güzel şehrin belediye başkanını ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Başkan Ayanoğlu'na Hıristiyan mezarlığında belediyenin yapmış olduğu imar çalışmasından dolayı teşekkür etti. Patrik Mor İgnatios Yusuf, "Ben ve buradaki heyetin babaları, dedeleri Mardinlidir bizler de onların çocuklarıyız. En son 1978 yılında Mardin'e gelmiştim. Görüyorum ki Mardin o günden şu ana kadar epey ilerleme kaydetmiş. Sayın Başkana teşekkür ederim." dedi.

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu ise Türk, Kürt ve Arapların kardeşçe ve barış içinde yaşadıklarını söyleyerek şunları söyledi: "Biz buna Mardin Demokrasisi diyoruz. Çarşıya çıktığımızda eğer bir Hıristiyan arkadaşımızı yerinde göremezsek içimize burukluk çöküyor. Bu karşılıklı gidiş gelişler aradaki dostluk ve kardeşliği pekiştirecektir."

Süryani Katolik Antakya Patriği Mor İgnatios Yusuf lll. Younan'ın belediyeyi ziyaretine; Türkiye Patrik Vekili Yusuf Dağ, Hasake Metropoliti Mor Yakub Behnan Hendo, Şam Metropoliti Mor İlyas Tabi, Mor Fibilyanos Yusuf Melke ve Mor Filüksinos Saliba Özmen de eşlik etti.

Ziyaretin sonunda ziyaretin anısına; Süryani Katolik Antakya Patriği Mor İgnatios Yusuf lll ile Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu birbirlerine karşılıklı plaket sundu.