Mevlana'nın Konya'ya gelişi canlandırıldı

Mevlana Müzesi Gülbahçesi'nde ünlü sanatçılar, Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişini temsili olarak canlandırdı.

Temsili karşılama törenin

Mevlana Müzesi Gülbahçesi'nde ünlü sanatçılar, Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişini temsili olarak canlandırdı.

Temsili karşılama töreninde Payidar Tüfekçioğlu Aleaddin Keykubat, Nur Subaşı Sultan-ul Ulema Bahaeddin Veled, Barış Hayta Mevlana, Ece Prim Gazi Hatun, Cem Kurtoğlu Celaleddin Karatay, Sacit Onan Muarrif olarak rol adı.

Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Belediyesi Başkanı Kamil Uğurlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan ve çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

Gülbahçe'de düzenlenen etkinlikte, Hz. Mevlana ve ailesinin Belh'ten başlayan yolculukları ve Konya'ya gelişi anlatıldı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana ve ailesinin Konya'ya yaptığı bu şerefli yolculuğun bugün bir örneğinin yaşandığını söyledi.

Muhtemelen o günde Konyalılar büyük bir sevgi seliyle karşıladığını belirten Doğan, "O Konyalılar arasında Müslümanlar da vardı gayrimüslimler de. Bugün de böyle etrafa baktığımızda dünyanın değişik bölgesinden gelen Konya'da yaşayan yaşamayan pek çok Mevlana dostu Hazreti Mevlana'yı karşılamak için bugün buraya geldi. Mevlana ortaya koyduğu felsefeyle hoşgörü ve barışı örneklemişti. Biz bugün o örneği yeniden temsil etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Mevlana'yı sevgi ve saygıyla andıklarını belirterek, "Mevlana'ya 782 yıl sonra tekrar hoş geldiniz, Konya sevgi saygı ve bereket getirdiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçılar, Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişini ve kentte Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad tarafından karşılanmasını canlandırdı.

Karşılama töreninin ardından sanatçılar ve protokol üyeleri Mevlana sandukasının başına giderek dua etti.