GATA'ya yatabilmek için uyguladıkları formül

Ergenekon sanıklarının GATA'ya yatabilmek için uyguladıkları formül işte böyle deşifre oldu.

Ergenekon sanığı general ve subayların GATA'ya yatma merakı biliniyor. Bugüne kadar çok sayıda emekli ya da muvazzaf tutuklu generalin yolu GATA'dan geçti. Ancak sadece generallerin değil iddialarda adı öne çıkan bazı alt rütbeli tutukluların da GATA'ya ulaşmak için formüller ürettiği ortaya çıktı.

Demokrasiye ve Millete Komplo İddianamesi'nde yer alan bir belge Levent Göktaş için hazırlandığı ileri sürülen GATA formülünü deşifre etti. Belge Göktaş'ın avukatı ve Ergenekon tutuklusu Serdar Öztürk'ün ofisinden çıktı.

Göktaş'ı GATA'ya götürecek formülün ilk ayağında, Silivri Cezaevi'nde görevli askerî bir yetkilinin ikna edilmesi var. Plana göre önce o ayarlanacak. Bunun yapılabilmesi için o gün nöbetçi olan bir gardiyana da para verilecek.

İddialara göre bu ifadelerin yeraldığı plan Levent Göktaş tarafından yazıldı. Zira yukarıdaki planlamayı yapan kişinin, bir de notu var.

"LÜTFEN HASTANE İŞİNİ YAPALIM, ÖLCEM"

Belgede dikkat çeken en önemli not ise GATA'ya gidiş yolunun formül halinde yazılmış olması. İddianamedeki notlara göre o tutuklu bir emekli Albay'ın GATA'ya yatma formülü, gardiyan-Jandarma-112 acil-Çapa-GATA şeklinde...

GARDİYAN-JANDARMA-112 ACİL-ÇAPA-GATA.


Bilgi notunda GATA'da uzun süre yatan sanıklardan biri olan Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen ile bir yüzbaşı çözümün adresi olarak gösteriliyor.

Bütün bu planın gerçekleşmesi için de 10 -15 bin dolar rüşvet verilmesi düşünülüyor.

Göktaş'ın cezaevinden kurtulmak için daha önce de deli raporu almaya çalıştığı bunun için de Hacettepe Üniversitesi'nden getirttiği psikiyatri kitapları okuduğu iddia edilmişti.

Kaynak: İHA