Denizli Valisi Erkmen: Batıda imrendiğimiz yollara kavuşuyoruz

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, eskiden batı ülkelerinden imrenilen yolların düzeyine, Türkiye'nin de bölünmüş yollarla gelmeye başladığını söyledi. Kara

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, eskiden batı ülkelerinden imrenilen yolların düzeyine, Türkiye'nin de bölünmüş yollarla gelmeye başladığını söyledi. Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Karayolları 24. Şube Şefliğinde, "Denizli'nin Karayolları" isimli bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Sergi dolayısıyla düzenlenen törene Vali Erkmen, Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçı, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

Törende konuşan Karayolları 24. Şube Şefi Hasan Kayıhan 429 kilometre devlet ve 381 kilometre il olmak üzere toplam 810 kilometre yolla Türkiye'nin en büyük şubesi olduğunu belirtti. Erkmen ise trafiğin değişik unsurları olduğunu vurgulayarak, "Yol yapımı ayrı, insan faktörü ayrı, çevre ayrı, eğitim ayrı. Bunları birbirinden ayırmak mümkün değil. Bu unsurları ne kadar daha iyi eğitilmiş hale getirirsek, sonucu da bir o kadar başarılı olur. Bu anlamda yol yapım çalışmaları takdir edilecek düzeydedir. Yolların bölünmüş hale gelmesiyle trafik kazaları azaldı." dedi.

Konuşmaların ardından başarılı Karayolları çalışanları inşaat mühendisi Ercüment Doğan ve makine mühendisi Ali Sarıhan'a, Vali Erkmen tarafından takdirname verildi. Ayrıca Güney Kaymakamı Gürkan Demirkale, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Başkomiser Fatih Sancak ve serginin hazırlanmasında emeği geçen gazeteci Muhammet Karaçay'a, protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Karayolları Şube Şefi Kayıhan ayrıca Erkmen'e fotoğrafını hediye etti.