Çgc'den Akdeniz Tv'ye Yapılan Saldırıya Kınama

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 4 yıl önce yayınlandığı ileri sürülen kamera şakasının yeniden yayınlandığı iddiasıyla Adana'da yayın yapan yerel Akdeniz TV'nin 3 kardeş tarafından basıldığı ve montaj görevlisi Öner Turus'un bacağından bıçaklandığı saldırıyı kınadı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 4 yıl önce yayınlandığı ileri sürülen kamera şakasının yeniden yayınlandığı iddiasıyla Adana'da yayın yapan yerel Akdeniz TV'nin 3 kardeş tarafından basıldığı ve montaj görevlisi Öner Turus'un bacağından bıçaklandığı saldırıyı kınadı.
ÇGC'den yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu hatırlatılarak, şunları yer verildi:
"İnsanlar haklarını yasal yollardan aramaları gerekirken bu şekilde TV binalarının basılması şehir eşkıyalığına girer. 4 yıl önce yayınlandığı ileri sürülen kamera şakasının görüntülerinin televizyon binasında bile bulunmadığı ve tekrar yayınlanmasının mümkün olmadığı Akdeniz TV ilgilileri tarafından belirtirken, 3 kişinin TV stüdyosunu basması, asla kabul edilemez. Halkın haber almasını sağlayan yayın kuruluşlarına bu tür saldırıları hangi gerekçeyle olursa olsun, kimse haklı göremez ve gösteremez. Şehir eşkıyaları da bu tür baskınlarla basını yıldıramaz. Akdeniz TV stüdyosunu basanları şiddetle kınıyor, bu olayın varsa perde arkasının polis tarafından aydınlatılmasını ve suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Emniyet güçlerimizin ve adli makamların konuya hassasiyetle eğileceğine de inanıyoruz."