Batman Belediyesi, çevreye dikkat çekmek için yarışma düzenliyor

Batman Belediyesi, çevreye dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla "Çevre ve Batman" konulu fotoğraf, resim ve slogan yarışması düzenliyor. So

Batman Belediyesi, çevreye dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla "Çevre ve Batman" konulu fotoğraf, resim ve slogan yarışması düzenliyor. Son katılım tarihi 20 Mayıs olan ödüllü yarışmaya yüksek katılım bekleniyor.

Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Belediyesi'nin şubat ayında başlattığı ve 5 Haziran Çevre Günü'ne kadar süren ilk dönem temizlik kampanyası çerçevesinde bu etkinliğin düzenlendiğini belirterek, amaçlarının geniş kitlelerde bir çevre bilincinin yaratmak olduğunu söyledi.

Üç dalda düzenledikleri yarışma ile Batman halkının dikkatini yaşadığımız çevreye çekmeye çalıştıklarını ifade Temel, "Temiz ve yaşanılır bir kent kültürü ve bilincinin oluşturulma süreci bir dizi çalışmayı gerektiriyor. Düzenlediğimiz yarışma, bu bir dizi etkinliğin sadece bir parçası." dedi.

Bu tür etkinliklerin yoğunlaşarak devam edeceğinin altını çizen Temel, yarışma hakkında şunları söyledi: "Yarışmanın üç dalında da konu aynı: Çevre ve Batman. Resim Yarışması'na sadece Batman'daki ilköğretim okullarının 1. kademe (1–5. sınıf) öğrencileri katılabilecek. Çünkü yaşadığımız çevreye dikkat çekme ve duyarlılık oluşturmada en etkili ve kalıcı yöntemin insanın çocuk dünyasına ulaşarak yakalanacağına inanıyoruz. Slogan dalında ise yarışmayı Kürtçe ve Türkçe olarak düzenliyoruz. Bunun la da sözün etki ve gücünü kullanarak geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Yarışmamızın bu dalı bütün katılımcılara açıktır. Yarışmamız ödüllüdür. Bütün katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum."

Son katılım tarihi 20 Mayıs olan yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenecek törenle verilecek.